Sellosalin 20-vuotista taivalta juhlistetaan gaalakonserteilla pe 15.9. ja la 16.9.2023

9.5.2023 8.00
mustalla pohjalla kullanvärisiä laineita sekä teksti Sellosali Gaalakonsertti 15.9. ja 16.9.2023.

Sellosali täyttää 20 vuotta ja juhlistaa tasavuosiaan kahdella gaalakonsertilla, joissa monilahjakkaiden taiteilijoiden matkassa kuljetaan vuodesta 2003 tähän päivään. Liput ovat nyt myynnissä lippu.fi:ssä.

Salin täydeltä elävän kulttuurielämyksen lumoa jo 20 vuotta! Leppävaaran helmi ja Espoon tapahtumaskenen ylpeys, 400-paikkainen Sellosali juhlistaa tasavuosiaan gaalakonsertilla, jossa kuljetaan monilahjakkaiden taiteilijoiden matkassa vuodesta 2003 tähän päivään. Luvassa on viihdyttävä musiikillinen ilotulitus ja käsin poimittu kattaus kahden vuosikymmenen parasta kotimaista musiikkia. Mukana on Sellosalissa sen taipaleen alkuvuosina kuultuja, ikivihreiksi nousseita sävelmiä sekä muita kaikille suomalaisille – myös erityisesti espoolaisille! – tärkeitä kappaleita uusina, raikkaina, yllättävinäkin tulkintoina.

Ikimuistoiset biisit ja tunnelmallisimmat melodiat kuullaan neljän solistin, Sami Saaren, Nina Tapion, Aili Järvelän ja Petrus Kähkösen tulkintoina. Musiikin monitaituri, tv:stä tuttu Katja Lappi johtaa juhlaorkesteria, ja illan juontavat iki-ihanat Krisse Salminen ja Mikko Silvennoinen. Solistien tulkitsemat kappaleet kuljettavat tarinaa vuodesta 2003 tähän päivään – mutta koska Sellosali on tunnettu monipuolisena kulttuurin ja kaikkien musiikin lajien näyttämönä, on juhlissakin luvassa tähtiluokan yllätyksiä jazzin, laulumusiikin ja taidemusiikin maailmoista. Julkistamme yllätysesiintyjät myöhemmin, jää kuulolle!

Gaalakonsertin musiikillinen sisältö rakentuu vuosien 2003–2023 kotimaisista hiteistä. Kappaleet sovittanut Katja Lappi lupaa iltoihin uusia jännittäviä versioita: miltä kuulostaisi hittibiisi ”Syntisten pöytä” tangon rytmissä ja elektronisin maustein? Tai Juicen säveltämä, Jonna Tervomaan uuteen kukoistukseen nostama ”Rakkauden haudalla” folk-retrohenkeen sovitettuna? Krisse Salminen ja Mikko Silvennoinen tarjoavat musiikillista taustatietoa ja takaavat tunteikkaan mutta hersyvällä huumorilla höystetyn illan, jossa viihtyy jokainen.

Juhlaorkesterissa soittavat Juho Puronaho (kitarat, banjo, mandoliini), Kalle Ylitalo (basso), Sami Zimmermann (klarinetti, saksofoni, koskettimet) ja Janne Mathlin (rummut, perkussiot).

Juontajat:

Krisse Salminen on stand up -koomikko, näyttelijä ja juontaja. Hän on viihdyttänyt suomalaisia omintakeisella prinsessatyylillään jo reilut 20 vuotta. Krissen lavahahmo ei säästele glittereissä eikä koruissa.

Mikko Silvennoinen on toimittaja, tuottaja ja juontaja, joka on monelle tuttu Euroviisujen ja UMK:n selostajana. Tällä hetkellä hän työskentelee Yle Nuoret -kokonaisuuden vastaavana tuottajana. Hänellä on myös oma podcast-sarja All Male Panel.

Laulusolistit:

Suomalaisen soulin keulahahmona tunnettu Sami Saari on laulaja, kitaristi ja monipuolinen lauluntekijä. 1990-luvun lopulta asti hän on niittänyt mainetta radiohiteillään kuten ”Ainutkertainen”, ”Mä teen oikein” ja ”Onnen kyyneleet”. Legendaarisen Veeti & The Velvetsin lisäksi Saari on muun muassa laulanut Dallapén solistina ja juontanut musiikkiohjelmia soolouransa ohessa. Uusin yhtye, Sami Saari ja Jazzpojat on elämäniloisen jazziskelmän sanansaattaja.

Nina Tapio on tehnyt pitkää uraa laulajana sekä musikaalinäyttelijänä. Hänet tunnetaan mm. Taikapeili-yhtyeestä, Idols-tuomaristosta sekä lukuisista musikaaleista kuten Mamma Mia, We Will Rock You ja Les Miserables. Ninan upea ääni on tuttu myös monista piirroselokuvista. Kansainvälistä uraa hän on tehnyt Adiemus-yhtyeen kanssa. Syksyllä 2023 Nina Tapio tähdittää Helsingin Kaupunginteatterin Rakas Evan Hansen -musikaalia.  

Musiikin luova sekatyöläinen Aili Järvelä tunnetaan sielukkaana tulkitsijana ja monipuolisena musiikintekijänä. Soolouransa ohessa Järvelä vaikuttaa muun muassa Etno-Emma-palkitussa Bergå Folk Project -yhtyeessä sekä muusikko-näyttelijänä ja musiikin säveltäjänä Katrina-musikaalissa, joka saa ensi-iltansa tammikuussa 2024 Lilla Teaternissa. Järvelä julkaisi viimeisimmän sooloalbuminsa ”Älä pelkää” keväällä 2023.

Petrus Kähkönen on monitaitava näyttelijä-muusikko, joka on tullut tunnetuksi musikaalinäyttelijänä Helsingin Kaupunginteatterissa. Vuodesta 2019 Kähkönen on ollut freelancer, ja hänen viimeisimpiä roolejaan ovat olleet Helsingin Kaupunginteatterin hittimusikaalin Kinky Bootsin Charlie, Tampereen Teatterin Notre Damen Kellonsoittajan Quasimodo sekä Anastasian Dimitri. Kähkönen tunnetaan myös ääninäyttelijänä piirretyistä ja animaatioelokuvista.

Kapellimestari:

Konsertin musiikillisena johtajana, juhlaorkesterin kapellimestarina ja kappaleiden kuratoinnin sekä sovituksen taustavoimana toimiva muusikko Katja Lappi on tuttu monen tv-ohjelman pianisti-kapellimestarina. Taustaltaan espoolainen Katja Lappi on tehnyt paljon sävellys- ja sovitustöitä niin teatteriin kuin televisioon. Hänen tunnetuimpia töitään televisiolle ovat mm. Siskonpeti, Putous ja Rakkaat lapset. 

 

Pe 15.9.2023 klo 19 (ulkoinen linkki) 
La 16.9.2023 klo 19(ulkoinen linkki)
Sellosali 20 vuotta – Gaalakonsertti

Kesto 2 h, sis. väliajan
Liput 35/25 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €), lippu.fi(ulkoinen linkki)

Sellosali
Soittoniekanaukio 1 A, Lepävaara, 02600 Espoo
PL 3161, 02070 Espoon kaupunki

www.sellosali.fi(ulkoinen linkki)

Facebook(ulkoinen linkki) | Twitter(ulkoinen linkki) | Instagram(ulkoinen linkki)

  • Sellosali
Leppävaara