Maksuttomia pyöräilykursseja aikuisille espoolaisille keväästä syksyyn 2023 – ilmoittaudu mukaan, omaa pyörää ei tarvita!

15.5.2023 14.29Päivitetty: 16.5.2023 10.38
Pyöräilykurssin oppilaita.
Pyöräilykurssin oppilaita.Kuva: Kati Pankka

Helsingin seudun pyöräilijät ry (Hepo) järjestää yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa pyöräilyn perustaitojen opetusta aikuisille espoolaisilla keväästä syksyyn 2023. Pyöräilytaitoa opettamalla edistetään samalla myös kaupunkilaisten kestävää liikkumista.

Kurssit ovat osallistujille maksuttomia, eikä kurssille osallistumiseksi tarvitse omaa pyörää. Opetuksessa käytetään helppoa suomea ja englantia ja mahdollisuuksien mukaan muita yhteisiä kieliä.

Pyöräilykursseilla lähdetään liikkeelle tasapainon opettelusta, ja edetään vähitellen vaativampiin harjoituksiin. Tavoitteena on, että kurssin edetessä taitosi ja itsevarmuutesi karttuvat niin, että pystyt pyöräilemään itsenäisesti kaupunkiympäristössä. Taitojen ohella kasvaa myös itseluottamus ja rohkeus.

Pyöräily mielletään Suomessa kansalaistaidoksi, jonka jokainen osaa. Todellisuus ei kuitenkaan vastaa tätä mielikuvaa.

“Kursseillemme tulee karkeasti katsottuna kahdenlaisia oppilaita. On niitä, jotka ovat lapsena kyllä kokeilleet pyöräilemistä, mutta esimerkiksi kaatumisesta on jäänyt pelko. Toinen osa oppilaistamme tulee puolestaan maista, joissa ei ole pyöräilykulttuuria tai pyöräily on esimerkiksi ainoastaan miesten tai varakkaiden juttu”, toteaa Helsingin seudun pyöräilijöiden koordinaattori Taina Renkonen.

“Espoon kaupunki haluaa tarjota asukkaille tukea pyöräilytaidon oppimiseen. Pyöräily on kestävä ja terveellinen kulkumuoto. Taidon oppiminen lisää myös esimerkiksi vieraskielisten asukkaiden mahdollisuuksia itsenäiseen kulkemiseen. Pyrimme myös tukemaan asukkaiden pyöräilymahdollisuuksia kurssien jälkeen”, kertoo kehittämispäällikkö Mari Päätalo Espoon kaupungilta.

Lisätietoja pyöräilykursseista ja ilmoittautuminen kursseille: https://forms.gle/aRVxiHgk1QX3kVC36(ulkoinen linkki)

Kurssipaikkoja on rajallinen määrä. Kurssille ilmoittautuneille lähetetään vahvistus kurssille osallistumisesta. 

Espoon kursseille etsitään myös uusia ohjaajia. Uudet ohjaajat koulutetaan tehtävään. Yhteydenotot: taina.renkonen@gmail.com

  • Osallistuminen
  • Espoo kaikille
  • Kestävä kehitys
  • Kansainvälisyys
  • Kestävä kehitys