Espoo on järkyttynyt Tapiolan siltaonnettomuudesta

11.5.2023 9.58Päivitetty: 11.5.2023 13.54

Tapiolassa, Itätuulenkujalla, romahti aamulla tilapäinen kävelysilta. Onnettomuudessa loukkaantui useita Helsingin Kalasataman peruskoulun kahdeksasluokkalaisia. Kenelläkään onnettomuudessa loukkaantuneella ei ole hengenvaaraa. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä on järkyttynyt ja syvästi pahoillaan tapahtuneesta. ”Teemme kaikkemme, että onnettomuuden syyt selvitetään huolella.”

Loukkaantuneet on kuljetettu HUSissa Siltasairaalaan, Uuteen lastensairaalaan sekä Peijaksen ja Jorvin sairaaloihin. HUSin mukaan sairaaloissa on riittävä valmius hoitaa onnettomuudessa loukkaantuneet potilaat.

Helsingin kriisipäivystys palvelee numerossa +358 9 31044222.

Espoon kriisipäivystyksestä vastaa Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys numerossa +358 29 1512221.

Sortunut silta on kaupungin vastuulla, sortumisen syytä selvitetään

Itätuulenkujan yhteydet on hoidettu tilapäisillä kulkureiteillä. Ylityskohtia on kaksi, joissa toinen romahti aamulla. Sortunut yhteys on kaupungin vastuulla. Sen suunnittelu ja toteutus on tilattu telinetoimittajalta.

Silloille tehdään säännölliset viikkotarkastukset. Viimeisin tarkastus on tehty perjantaina 5.5. ja siitä on kirjattu tarkastuspöytäkirja. Onnettomuustutkintakeskus selvittää sortumisen syytä.  

Osia kulkureiteistä on myös muiden toimijoiden vastuulla. Espoon kaupunki varmistaa, että kaikki alueen sillat tarkastetaan viipymättä.