Espoon Vuoden yrittäjille vappu on joulu

18.4.2023 8.05
Ilmapallokeskus Balloon Center Oy:n perustajat ja omistajat Petri Nieminen ja Jonna Nieminen.

Espoon Vuoden yrittäjät 2023 ovat Ilmapallokeskus Balloon Center Oy:n perustajat ja omistajat Petri Nieminen ja Jonna Nieminen.

Ilmapallokeskus Balloon Center Oy on vuonna 1991 perustettu perheyritys, joka on rakentanut ilmapallo- ja juhlakulttuuria Suomeen yli kolmen vuosikymmenen ajan. Ilmapallokeskus Balloon Centerillä on seitsemän omaa Juhlamaailma-myymälää ja verkkokauppa.

Yritys on menestynyt perustamisesta lähtien vuodesta toiseen olosuhteet huomioiden erinomaisesti. Ilmapallokeskus pystyi selättämään heti perustamisensa jälkeen 90-luvun laman, seuraavalla vuosikymmenellä vuoden 2008 finanssikriisin ja viimeksi koronan, vaikka toimiala oli yksi niistä, joihin yritysten taloutta heiluttaneet ongelmat iskivät erityisen voimakkaasti. Vaikeuksien selättämisessä on auttanut yrityksen vahva kassa.

Viimeksi päättyneen tilikauden liikevaihto nousi yli 12 miljoonaan euroon, jossa oli kasvua edellisvuodesta peräti 35 prosenttia. Osittain kasvun taustalla oli parina edellisvuonna myyntituottoihin vaikuttanut korona. Tilikauden tulos oli 725 000 euroa ja liikevoitto 7,8 prosenttia. Yrityksessä työskentelee yli 70 alan ammattilaista valmiina auttamaan niin yksityisten juhlien kuin yritysten tapahtumanäkyvyyden järjestämisessä.

Vappu ja kevään juhlakausi ovat Ilmapallokeskus Balloon Center Oy:n tärkeintä sesonkia. ”Kevään aikana tehdään noin 40 prosenttia koko tilikauden liikevaihdosta. Mutta valmistautuminen kuluvan vuoden kevääseen käynnistyi jo heti viime vuoden vapun jälkeen. Vappu onkin meillä läsnä vuoden ympäri”, kuvaa johtaja Jonna Nieminen yrityksen toiminnan pitkäjänteisyyttä.

Ilmapallokeskus Balloon Center toimii vastuullisesti ja huolehtii myytävien tuotteiden sekä palvelun korkeasta laatutasosta. Yritys on mukana mm. eurooppalaisessa Balloon & Party Council -neuvostossa, jonka tarkoituksena on varmistaa alan tuoteturvallisuus, yhtenäiset toimintatavat ja tehdä alaan liittyvissä asioissa yhteistyötä viranomaisten kanssa.

”Ilmapallokeskus aikoo kasvaa myös jatkossa. Uusia liiketoimintamalleja mietitään koko ajan, mutta riskit tiedostaen. Yrityksen tavoitteena on olla Pohjoismaiden haluttavin yhteistyökumppani juhlien ja tapahtumanäkyvyyden alalla”, toteaa toimitusjohtaja Petri Nieminen.

Vuoden yrittäjä -palkinnon Jonna ja Petri Niemiselle luovuttivat 18.4.2023 Business Espoon Elinkeinofoorumissa Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja Espoon Yrittäjien toimitusjohtaja Erkki Pärssinen. Vuoden yrittäjän valitsevat vuosittain Espoon Yrittäjien hallituksen yrittäjäkollegat.

Lisätietoja:
Ilmapallokeskus Balloon Center Oy, toimitusjohtaja Petri Nieminen, p. +358 40 5438006
Ilmapallokeskus Balloon Center Oy, johtaja Jonna Nieminen, p. +358 40 7028998
Espoon Yrittäjät, toimitusjohtaja Erkki Pärssinen, p. +358 50 4111104

Ilmapallojen historiaa

Ilmapallot ovat pitkän historiansa aikana muuttuneet paljon, mutta lasten huvia ne ovat olleet lähes aina. Lapsilla on ollut vuosisatoja leluina eläinten rakoista täytettyjä palloja. Myöhemmin ilmapallot olivat satoja vuosia eläinten rakoista puhallettuja palloja, joilla muun muassa narrit ja kiertelevät viihdyttäjät huvittivat toreilla kansaa.

Ensimmäiset kumipallot valmisti professori Michael Faraday 1824 käytettäväksi vedyllä tehtäviin kokeisiin Lontoon Kuninkaallisessa Akatemiassa. Ensimmäiset kumiset ilmapallot tulivat myyntiin jo heti seuraavana vuonna 1825.

Vierähti vielä yli sata vuotta ennen kuin ilmapalloista saatiin kehiteltyä koneellisesti valmistettavia värikkäitä, monen muotoisia, ohuenohuita, joka kohdasta tasapaksuisia, helposti puhallettavia, edullisia ja terveydelle vaarattomia tuotteita.

Folio syrjäytti kumin vappupallojen materiaalina 90-luvun alussa. Foliolla on materiaalina ylivoimaisia etuja: se säilyy kauemmin ilmassa ja siihen voi tehdä moniväripainatuksia. Foliopallot ovat kierrätettäviä ja niitä voi tyhjentää sekä täyttää patentoidun automaattiventtiilin vuoksi. Folio ei maadu niin kuin luonnonkumi.

Espoon Yrittäjät

Espoon Yrittäjät on Suomen Yrittäjien paikallisyhdistys ja se toimii yrittäjien paikallisena etujärjestönä. Yhdistys parantaa espoolaisten pk-yritysten kannattavan toiminnan menestysedellytyksiä ja edistää jäsenyrittäjien hyvinvointia.
Yhdistys järjestää edunvalvonnan ohella jäsenille koulutusta ja sosiaalista toimintaa. Yhdistyksessä on yli 2100 yrittäjäjäsentä.

Espoon Yrittäjät palkitsee vuosittain Espoon Vuoden yrittäjän.

_ _ _ 

Business Espoo on seitsemän toimijan muodostama palveluverkosto Espoon ja sen lähikuntien yrityksille ja yrittäjille. Tavoitteena on saada lisää työpaikkoja ja elinvoimaa Espooseen tuottamalla asiakaskeskeisiä, laadukkaita ja kustannusvaikuttavia yritys- ja yrittäjäpalveluita. Business Espoo -verkostoon kuuluvat Espoon kaupunki, Enter Espoo, Espoon Yrittäjät, Helsingin seudun kauppakamari, Omnia, Uudenmaan TE-toimiston yrityspalvelut ja YritysEspoo. Lisätietoja palveluistamme: BusinessEspoo.com 

  • Yrittäjyys