Ison Omenan palvelutorin asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset 2022

27.2.2023 12.20Päivitetty: 10.3.2023 13.48
Nainen seisoo palvelutiskin äärellä, ja tiskin takana istuu asiointipisteen työntekijä.
Kuva: Katariina Hannukainen

Ison Omenan palvelutorin sijainti kauppakeskuksessa on hyvä asia ja sen palvelut vastaavat julkiseen palveluun kohdistuvia odotuksia. Tätä mieltä oli reilu 70 prosenttia Palvelutorin vuoden 2022 asiakastyytyväisyyskyselyyn vastanneista.

Ison Omenan palvelutorin asiakastyytyväisyyskysely toteutetaan vuosittain. Kokonaistyytyväisyyttä mittaavat lukemat ovat olleet melko samalla tasolla koko Ison Omenan Palvelutorin kuusivuotisen historian ajan. Marras−joulukuun 2022 verkkokyselyyn vastasi 67 asiakasta. Suurimmat vastaajaryhmät olivat yli 65-vuotiaat (24 %) ja 35–44-vuotiaat (22 %). Vähiten vastauksia tuli 15–24-vuotiailta (6 %). Enemmistö vastaajista oli naisia (79 %).

Kritiikkiä saa melu (34 % vastaajista) ja jossain määrin löydettävyys kauppakeskuksen sisällä (16 %). Osa asiakkaista toivoisi terveysasioinneille enemmän yksityisyyttä. Sijainti kauppakeskuksessa miellyttää 73 % vastaajista, 72 % on sitä mieltä, että palvelut vastaavat julkiseen palveluun kohdistuvia odotuksia, ja hyvät kulkuyhteydet saavat kiitosta. Palvelutorin yksiköt ja kokonaisuus saavat käyttäjiltä arvosanaksi 3,2 (asteikolla 1–5).

Palaute Palvelutorin henkilökunnan antamasta asiakaspalvelusta ja itse palvelutorikonseptista on aiempien vuosien tapaan suurimmaksi osaksi positiivista. Kritiikkiä tulee lähinnä jonotusta vaativien palveluiden jonotusajoista.

--

Vuonna 2022 Palvelutorilla kävi yli miljoona (1 +358 20395) asiakasta. Asiakaskäyntien määrä kasvoi vuoteen 2021 verrattuna, käyntejä oli päivittäin 3 000–3500. Ennen koronapandemiaa Palvelutorilla kävi noin 5 000 asiakasta päivässä. Nyt osa asiakkaista on siirtynyt verkkoon ja käyttää korona-aikana kehitettyjä etäpalveluita.

Ison Omenan palvelutorin palvelut:

 • Kirjasto
 • Matinkylän asiointipiste
 • Hello Espoo -info, palvelua usealla kielellä
 • Koto-Espoo, alkuvaiheen kotoutumispalvelut
 • Työllisyys Espoon neuvontapiste
 • Ohjaamotalon sivupiste
 • Espoon asunnot
 • Terveysasema
 • Neuvola
 • HUS röntgen
 • HUS laboratorio
 • Mielenterveys- ja päihdepalvelut
 • Kela

Palvelutorit | Espoon kaupunki(ulkoinen linkki)

 • Asiointi
Matinkylä