Espoo antoi rakentamisen Hurraa-tunnustuspalkinnon Kirstinmäen korttelikokonaisuudelle

10.2.2023 11.08Päivitetty: 10.2.2023 12.02
Ilmakuva värikkäistä uusista asuinkerrostaloista.
Palkittu Kirstinmäen korttelikokonaisuus koostuu useammasta eri rakennuksesta. Korttelilla on värikäs ilme.Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy

Espoon ympäristö- ja rakennuslautakunta sekä Espoon rakennusvalvonta ovat myöntäneet tunnustuksen erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutetulle rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle. Vuoden 2022 Hurraa-palkinnon saa Espoon keskuksessa sijaitseva Kirstinmäen asuinkerrostalojen korttelikokonaisuus.

Lautakunta perustelee palkitsemista korttelin onnistuneella ja korkeatasoisella arkkitehtuurilla, jossa talojen värikäs ilme piristää Espoon keskuksessa sijaitsevan Suvelan asuinaluetta. Lautakunnan mielestä kyseessä on onnistunut lähiön kehittämis- ja täydennysrakennushanke. 

Kirstinmäen korttelikokonaisuuteen kuuluu useita rakennuksia. Espoon Asunnot Oy:n ja Asuntosäätiön Rakennuttaja Oy:n kokonaisuuteen kuuluu neljä asuinkerrostaloa, pihakannen alle toteutettu pysäköintilaitos sekä piharakennelma. Kirstintie 2:ssa ja Kirstinharju 2:ssa sijaitsevien kohteiden pääsuunnittelija on Veikko Mäkipaja Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipajasta. Espoon Asunnot Oy:n ja NAL Asunnot Oy:n Kirstinharju 4:n asuinkerrostalon pääsuunnittelija on Rolf Keränen Arkkitehdit Ingervo Consulting Oy:stä. Kohteiden urakoitsija on Jatke Uusimaa Oy. 

Fira Oy:n ja Avara Oy:n kokonaisuuteen kuuluu neljä asuinkerrostaloa, pihakannen alle rakennettu pysäköintilaitos ja talousrakennus. Kirstinmäki 8:ssa sijaitsevan kohteen pääsuunnittelijoina ovat toimineet Kari Selonen ja Tommi Rytkönen Arkkitehtipalvelu Oy:stä. 

Kunniamaininnan sai suojellun rakennuksen peruskorjaus 

Kunniamaininnan sai Revontulentiellä Tapiolassa sijaitsevan suojellun entisen MTK-opiston muutos kehitysvammaisten palvelu- ja hoivakodiksi. Kokonaisuuteen kuuluu myös talousrakennus. Peruskorjauksen pääsuunnittelija on Sandra Boman DAT arkkitehdit Oy:stä. 

Lautakunta halusi myöntää kunniamaininnan peruskorjaushankkeelle, jossa yhdistyy suojellun rakennuksen peruskorjaus ja nykyaikaisten esteettömyysvaatimusten toteuttaminen.  

Lautakunta pitää arvokkaana, että peruskorjattuihin tiloihin toteutetaan palveluasumista ja päivätoimintaa kehitysvammaisille. On tärkeää, että Tapiolan 50-luvun rakennuskantaa säästyy ja tilat ovat saaneet uuden käyttötarkoituksen. Kiinteistössä toimii Diakonissalaitokseen kuuluva, kehitysvammapalveluja tuottava Rinnekoti. 

Kunniamaininnan sai suojellun entisen MTK-opiston muutos kehitysvammaisten palvelu- ja hoivakodiksi.Kuva: Mikko Piispa

Palkinto on jaettu vuodesta 2014 saakka 

Hurraa-tunnustuspalkinto on espoolainen hatunnosto ajankohtaiselle, erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutuneelle, rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle. Palkinto on jaettu vuodesta 2014 saakka. Viime vuonna palkittiin Leppävaarassa sijaitseva koulukeskus Monikko. 

  • Kaupunkikehitys
Espoon keskusTapiola