Tupakkalain (549/2016) alaiset tupakointikiellot

2.12.2022 16.08

Tupakointikieltoalueet laajenivat vuoden 2022 alusta koskemaan yleisiä uimarantoja, leikkikenttiä ja alle 18-vuotiaille tarkoitettujen lastensuojelulain tai mielenterveyslain nojalla hoitoa antavien laitosten ulkoalueita.

Aiemmin tupakointikiellot ovat koskeneet työpaikkojen sisätiloja, julkisia rakennuksia, julkisia liikennevälineitä, yleisötilaisuuksien katoksia ja katsomoita, päiväkotien tai esi- tai perusopetusta, ammatillista koulutusta tai lukio-opetusta antavien oppilaitosten sisä- ja ulkotiloja sekä yksityisiä kulkuneuvoja, joissa oleskelee alle 15-vuotias henkilö.

Tupakointikieltoalueet tulee varustaa tupakointikielto-opasteella. Opaste tulee asettaa helposti havaittavissa olevalle paikalle.

Tupakointikieltoalueella tupakointi ja savuttomien tupakkatuotteiden käyttäminen on kiellettyä.

Lisätietoja tarvittaessa: terveydensuojelu@espoo.fi

Espoon seudun ympäristöterveys
PL 210, 02070 ESPOON KAUPUNKI