Espoo hakee suunnitteluvarauksen saajaa Suurpellon liiketontille

9.12.2022 13.17Päivitetty: 18.1.2023 6.41
Ilmakuva Suurpellosta, jossa näkyy rakennuksia, teitä ja luontoa.
Kauppakeskus Suuriksen pohjoispuolelle tulee uutta liiketilaa.Kuva: Skyfoto Group

Espoon kaupunki hakee suunnitteluvarauksen saajaa Suurpellossa sijaitsevalle rakentamattomalle liiketontilleen. Haettava tontti sijaitsee Suurpellon liikekeskus Suuriksen pohjoispuolella osoitteessa Lukukatu 2. 

Tontille on mahdollista toteuttaa vähittäiskaupan suuryksikkö tai myymäläkeskittymä, toimitiloja sekä julkisia ja yksityisiä palvelutiloja. Tontin pinta-ala on noin 4 100 neliömetriä ja rakennusoikeutta on 8 500 kerrosneliömetriä. 

Hakuun voivat osallistua yksittäiset toimijat tai useamman toimijan yhteenliittymät, joilla on aiempaa kokemusta vastaavista hankkeista. Suunnitteluvarauksen myöntämistä tullaan esittämään korkeimman tarjouksen tontista tehneelle hakijalle. Päätöksen suunnitteluvarauksen lopullisesta myöntämisestä tekee kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto. 

Suunnitteluvarauksen tavoitteena on saada hanketta vietyä eteenpäin siten, että suunnitteluvaraus johtaa tontin luovuttamiseen hankkeelle. Tontti luovutetaan ensisijaisesti vuokraamalla, mutta hakijalla on mahdollisuus neuvotella kaupungin kanssa tontin ostamisesta. 

Hakuaika alkaa 12.12.2022 ja päättyy 13.2.2023 kello 15.45. Tarkemmat tiedot haettavasta tontista ja hakumenettelyyn osallistumisesta löytyvät Espoon verkkosivuilta

  • Kaupunkikehitys
Matinkylä