Espoon kaupungin kuudesluokkalaisten perinteistä itsenäisyysjuhlaa vietetään 1. joulukuuta

24.11.2022 11.11Päivitetty: 1.12.2022 17.35
Oppilaiden jalkoja tanssimassa.
Kuva: Taru Turpeinen

Espoon kaupungin kuudesluokkalaisten itsenäisyysjuhlaa saadaan viettää kahden etänä vietetyn juhlan jälkeen taas yhdessä. Tänä vuonna juhlitaan 105-vuotiaan Suomen lisäksi myös Espoo 50 vuotta kaupunkina -juhlavuotta.

Espoon kuudesluokkalaisten itsenäisyysjuhlaa vietetään jälleen perinteiseen tapaan joulukuun alussa. Itsenäisyysjuhla järjestettiin ensimmäisen kerran Suomen satavuotisjuhlavuonna 2017. Tänä vuonna oppilaat saapuvat kahden vuoden virtuaalijuhlinnan jälkeen Opinmäkeen torstaina 1.12.2022. 

Päivän aikana järjestetään kolme juhlaa, joihin osallistuu yhteensä lähes 4 000 oppilasta opettajineen. Tilaisuus alkaa juhlamaljan kohotuksella, jonka jälkeen oppilaat tervehtivät kaupungin edustajia. Lisäksi ohjelmassa on juhlapuhe ja tervehdyksiä, tanssia Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan säestämänä sekä Maamme-laulu suomeksi ja ruotsiksi.  

Itsenäisyysjuhlassa huomioidaan myös kaupungin juhlavuosi 

Tänä vuonna Suomen itsenäisyyden lisäksi juhlistetaan Espoo 50 vuotta kaupunkina -juhlavuotta. Osana juhlaa nähdään juhlavuoden innoittamia oppilastöitä teemalla ”Minun Espooni” sekä kuullaan juhlavuoden kunniaksi espoolaisille kouluille sävelletty laulu “Yhdessä ollaan enemmän”. 

– Koko juhlavuoden tavoite on ollut tuoda ihmisiä yhteen. Näinä aikoina se on erityisen tärkeää, kun maailmassa tapahtuu paljon myös lapsia ja nuoria huolestuttavia asioita. Mukavaa, että juhlaa voidaan taas koronarajoitusten jälkeen viettää yhteisesti. Parhaiten onnistumme yhdessä, kiteyttää Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, joka tervehtii kuudesluokkalaisia oppilaita itsenäisyysjuhlassa. 

Poikkeuksellisten kahden vuoden jälkeen juhlassa päästään jälleen tanssimaan live-musiikin tahtiin ja juhlimaan kaikkien kaupungin kuudesluokkalaisten kesken yhteisöllisyyttä edistäen. 

Juhla toteutetaan Espoon kaupungin ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan yhteistyönä. Varusmiehet osallistuvat juhlan toteutukseen osana varusmiesten aliupseerikurssia.  

– Viimeksi Varusmiessoittokunta pääsi järjestämään juhlaa paikan päällä Opinmäessä vuonna 2019. Edelliset kaksi vuotta olemme tehneet juhlaa virtuaalisesti, ja on hieno jälleen palata Opinmäkeen juhlistamaan itsenäisyyspäivää sekä 50-vuotiasta Espoota, sanoo Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan tiedottaja Tuomas Puranen.  

Median edustajia pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon.

Juhlan musiikista vastaa Puolustusvoimien varusmiessoittokunta.Kuva: Taru Turpeinen

Yhteystiedot

Marika Tuominen

Viestintäasiantuntija040 639 4362

Suomenkielisen perusopetuksen viestintä

Lena Hinkkanen

viestintäasiantuntija040 636 9475

Tuomas Puranen

Tiedottaja0299 442 625

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta 

 

  • Kasvatus ja opetus
  • Perusopetus