Senioripakun kesäkausi toi ilonhetkiä ja kohtaamisia ikäihmisten arkeen

24.10.2022 11.10Päivitetty: 24.10.2022 12.06
Ihmisiä istumassa kahvipöydän ääressä Träskändan puistossa.
Senioripakun koordinaattori Mariina Kortesmäki lausui Topeliuksen runoja Träskändan pysäkillä kahvittelun lomassa. Kuva: Loviisa Kuzay

Senioripakun toiminta oli odotettua ja mieluisaa ja toi uusia kokemuksia osallistujien arjen keskelle. Toiminta toteutettiin kesän 2022 aikana, ja tapahtumia oli yhteensä 39 kappaletta ympäri Espoota.

Espoon Senioripaku kiersi ympäri Espoota tarjoten kulttuuria, liikuntaa ja neuvontaa yhdeltä pysäkiltä ikäihmisille.  Toiminta toteutettiin kesän 2022 aikana, ja tapahtumia oli yhteensä 39 kappaletta ympäri Espoota. Pysäkeillä vieraili yli 800 henkeä. 

Pysäkeillä nautittiin säässä kuin säässä liikunnan ilosta, kulttuurielämyksistä, ja Seniorineuvonta Nestori vastasi ikäihmisiä askarruttaviin kysymyksiin. Kulttuurielämyksiin kuului muun muassa kuvataidetyöpaja, käyrätorven soittoa, Mummodisko Tuija Piepposen juontamana, musiikkiesityksiä, runojen lausuntaa ja Mari Anthonin kertomia tarinoita Espoosta ja sen historiasta. 

Pysäkkien tärkeintä antia olivat kohtaamiset kävijöiden kanssa. Osa tapasi vanhoja tuttuja vuosien varrelta ja keskusteluja käytiin yhdessä järjestäjien ja osallistujien kanssa. Ilmassa oli iloa ja naurua, muistoja omista kokemuksista vuosien varrelta, joita jaettiin ja joihin samaistuttiin. Toiminta oli odotettua ja mieluisaa ja toi uusia kokemuksia osallistujien arjen keskelle. 

Saimme paljon kullanarvoista kiitosta ja palautetta, jonka myötä jatkamme tulevan kauden suunnittelua. 

"Voi kuinka mukavaa, että tapasin pysäkillä vanhan ystäväni, jota en ole nähnyt pitkään aikaan!" 

"Kiitos tästä ohjelmasta, se vei minut todella omiin muistoihini ja pääsin sen kautta aikamatkalle menneeseeni." 

"Halusin ehdottomasti tulla uudelleen, kun viimeksikin oli niin mukavaa." 

Senioripaku kiittää kaikkia osallistujia tästä kaudesta, te teitte tästä kesästä ikimuistoisen!