31.10.-6.11. Svenska veckan

26.10.2022 5.54Päivitetty: 26.10.2022 7.21

Perinteen mukaan vietämme marraskuun ensimmäisellä viikolla Svenska veckan (ruotsalaisuuden viikko) ja 6.11. on Svenska dagen - ruotsalaisuuden päivä. Valtakunnallisesti viikkoa koordinoi Folktinget ja tänä vuonna juhlallisuuksiin osallistuu 18 kaupunkia, yhtenä näistä Espoo.

Espoossa ohjelmasta löytyy mm. elokuvia, teatteria, musiikkia, kielikahvilaa sekä satuhetkiä. Tapahtumapaikkoina niin kirjastot kuin kulttuuritalot.  Viikko päättyy Svenska dagen -juhlaan Carlbergissä(ulkoinen linkki) (jossa on järjestetty Espoon Svenska dagen juhla aina vuodesta 1917) ja tänä vuonna myös viikon pääjuhla Sellosalissa joka televisioidaan.

Ohjelmassa esim.

  • "Presidenterna" esityksen ensi-ilta Espoon teatterissa
  • Red Nose Company "Frankenstein" perheille Vindängensalissa
  • Musikinstutet Kungsvägenin konsertteja Vindängensalissa
  • Kielikahvila Iso Omenan kirjastossa
  • Espoon pelimannien konsertteja kolmessa eri kirjastossa
  • Elokuvia Kannusalissa

Koko viikon ohjelma löytyy kokonaisuudessaan www.svenskaveckan.fi (ulkoinen linkki)

  • Vindängen