Sellon laajennus käynnistää Leppävaaran keskuksen uudistamisen

21.9.2022 9.29Päivitetty: 21.9.2022 11.05
Havainnekuvassa näkyy kauppakeskus Sellon laajennusosa.
Havainnekuvassa näkyy kauppakeskus Sellon laajennus bussiterminaalin ylle, uudistuva Viaporintori ja uusi pysäköintilaitos radan varressa. Kuva: Arkkitehtitoimisto Helin & Co

Leppävaaran keskuksen kehittämisen ensimmäinen vaihe käynnistyy Sellon laajennuksen ja uuden pysäköintilaitoksen mahdollistavan asemakaavan myötä. Kokonaisuus tuo uusia palveluita Leppävaaraan.

Radan eteläpuolella, Leppävaaranaukiolla sijaitseva bussiterminaali saa katteen, kun pinta-alaltaan Suomen kolmanneksi suurin kauppakeskus laajenee bussiterminaalin ylle. Laajennus käsittää 10 000 kerrosneliömetriä uutta palvelu- ja liiketilaa sekä viihtyisän kattopuutarhan palveluineen. Kulkuyhteydet bussiterminaalista laajennettuun kauppakeskukseen ja pysäköintiin rakennetaan esteettömiksi.

-Sellon laajennusosan katolle on suunniteltu kattopuutarha ja kahviloita. Myös Sellon toisen kerroksen tasolla olevaa Viaporintoria elävöitetään, kertoo aluearkkitehti Tiina Piironen Espoon kaupunkisuunnittelukeskuksesta.

Uusi pysäköintilaitos tuo lisäresurssia kauppakeskuksen asiakaspysäköintiin

Liiketilalaajennuksen länsipuolelle, aivan rataan kiinni on suunnitteilla noin 330-paikkainen Rataparkki-pysäköintilaitos. Uusi pysäköintilaitos kytketään ajoyhteydellä tulevaan laajennukseen, nykyiseen kattopysäköintiin sekä maanalaiseen pysäköintilaitokseen siten, että tehokas pysäköintikokonaisuus mahdollistaa sujuvan läpiajon. Sellon laajennus ja pysäköintilaitos sovitetaan yhteen Espoon kaupunkiratahankkeen kanssa, jossa Helsingin ja Leppävaaran välistä kaupunkirataa jatketaan Kauklahteen.

-Uudistus lisää Sellon kaupallista vetovoimaa ja tuo laadullisia parannuksia bussiterminaalin käyttäjille, kun odotustilat saadaan säältä suojaan, kertoo projektijohtaja Mika Rantala

Leppävaaran keskuksen kehittäminen jatkuu radan pohjoispuolella. Kaupunki järjestää myöhemmin syksyllä käynnistyvän kansainvälisen kaksivaiheisen ideakilpailun Leppävaaran keskuksen kehittämisestä. 

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee ehdotusta radan eteläpuolisen asemakaavan muutokseksi kokouksessaan 28.9.2022, minkä jälkeen se etenee kaupunginhallitukseen hyväksyttäväksi. Kaava on ollut nähtävillä osana Leppävaaran keskustan kaavamuutosta. 

Lue lisää asemakaavasta https://www.espoo.fi/fi/hankkeet/sellon-kauppakeskuksen-laajennus

  • Kaavoitus
Leppävaara