Kaupunginjohtajan kiitoskahvit kaupunginosayhdistyksille

30.9.2022 12.24Päivitetty: 30.9.2022 12.58
Jukka Mäkelä pitämässä puhetta kaupunginosayhdistysten jäsenille.

Kaupunginjohtajan kiitoskahvit pidettiin 29.9. Lippulaivan uudessa upeassa kirjastossa. Tilaisuus alkoi kirjaston esittelykierroksella. Kierroksella kerrottiin, että kirjasto on suunniteltu yhdessä asukkaiden kanssa näyttämään luonnonläheiseltä, ja on rakennettu suurilta osin kierrätysmateriaaleista. Kierroksen jälkeen juotiin kahvit kirjaston keittiössä, josta siirryttiin kuuntelemaan Lume-lauluyhtyeen esitystä. 

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä kiitti kaupunginosayhdistyksiä hyvästä kumppanuudesta. Uudessa asukastoiminnan mallissa kaupunginosayhdistykset on nostettu Espoon kaupungin kunniakumppaneiksi. He ovat tärkeitä yhteistyökumppaneita osallisuuden ja luottamuksen rakentamisessa sekä tiedon välittämisessä. Kunniakumppanuuden roolia lähdetään pohtimaan tarkemmin yhdessä kaupunginosayhdistysten kanssa. 

Tilaisuudessa syntyi vilkasta keskustelua eri asuinalueille tärkeistä teemoista, muun muassa siitä miten selvitään tulevan talven tuomista haasteita. Syrjäisempien asuinalueiden huolena oli pitkät etäisyydet kaupungin palveluihin.  

Lopuksi kaupunginjohtajalle luovutettiin Suomen Omakotiliiton viiri juhlistaakseen yhteistyötä Espoon kaupungin 50-vuotis- ja Suomen Omakotiliiton 75-vuotis juhlavuotena. Viirin luovutti Suomen Omakotiliiton toiminnanjohtaja Marju Silander ja puheenjohtaja Ari Rehnfors.

 

Artikeln kommer på svenska i oktober.

An English version of this article will follow in October.

  • Espoo kaikille
  • Asiointi