Espoo kokeilee hoitoalan työntekijöiden kansainvälistä rekrytointia pilottiprojektissa

8.9.2022 10.05

Syyskuun alussa hyvinvoinnin ja terveyden toimialalla aloittaa työskentelyn ja täydennyskoulutuksen 25 hoitoalan ammattilaista, jotka saapuvat Suomeen Filippiineiltä. He tulevat työskentelemään Espoon sairaalassa, ikääntyneiden pitkäaikaishoidossa sekä vammaisten palveluissa.

Tulevina vuosina yli 10 % Hyvinvoinnin ja terveyden toimialan henkilöstöstä on eläköitymässä. Samalla hakijat avoimiin hoitajatehtäviin ovat vähentyneet ja hoito- ja terveysalan opintoihin hakeutuu yhä harvempi. Pilottiprojektin tarkoitus on selvittää, voisivatko kansainväliset hoitoalan osaajat olla yksi ratkaisu henkilöstöpulan lievittämisessä.

Työt ja koulutus alkaa syyskuun alkupuolella

Hoitajat ovat saapuneet Espooseen elo-syyskuun vaihteessa ja heidän työnsä alkaa heti syyskuun alkupuolella. Saapuvilla henkilöillä on Filippiineillä suoritettu sairaanhoitajan tutkinto. He tulevat aluksi työskentelemään hoiva-avustajina. Samalla he jatkavat suomen kielen opiskelua ja suorittavat joko lähihoitajan tutkinnon oppisopimuksella Omniassa tai sairaanhoitajan muuntokoulutuksen ammattikorkeakoulussa.

”Olen todella iloinen, että saamme tässä vaikeassa henkilöstötilanteessa joukkoomme lisää osaavia työntekijöitä myös ulkomailta. Tämä pilotti on tärkeä avaus ja hyvä ensiaskel yhteistyölle”, sanoo vs. perusturvajohtaja Minna Hoffström. ”Työntekijöiden tarve kasvaa edelleen ja näen rikkautena, että meillä on jatkossa mahdollisuus myös tällaisilla toimilla parantaa työvoimatilannetta. Työyhteisöissä on valmistauduttu uusien työkavereiden tuloon ja perehdyttämiseen. Heitä odotetaankin jo innolla.”

Tiivistä yhteistyötä Seuren ja Silkkitien kanssa

Hoitajien rekrytoinnista Filippiineillä on vastannut Seure Oy:n kilpailuttama alihankkija Silkkitie Oy. Silkkitie on hoitanut työ- ja oleskelulupiin liittyvät asiat ja solminut työnantajan puolesta työsopimukset lähtömaassa. Silkkitie on myös ollut vastuussa hoitajien 5 kuukautta kestävästä koulutuksesta heidän kotimaassaan ja he tulevat vastaamaan työntekijöiden kotouttamisesta Suomessa. Espoon kaupunki vastaa prosessissa työnantajan velvollisuuksista, työhön perehdyttämisestä ja pätevöitymiskoulutuksesta.

”Seuraamme syksyn aikana tiiviisti filippiiniiläishoitajien sopeutumista sekä työssä pärjäämistä ja keräämme palautetta hoitajilta, asiakkailta ja työyhteisöiltä.” Hoffström kertoo.

  • Töissä Espoolla