Espoossa juhlitaan 50-vuotiasta kaupunkia

19.8.2022 10.30

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun Espoosta tuli kaupunki. Tästä syystä perinteinen Espoo-päivä laajenee nyt koko viikon kestäväksi kaupunkijuhlaksi. Espoo juhlii! -viikkoa vietetään 22.‒28.8.2022.

Viisikymmenvuotiaan Espoon juhlinta pääsee vauhtiin tulevana perjantaina kun Tapiola Festivaali(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan) valloittaa urheilupuiston 19.‒20.8. Tulevan viikonlopun menovinkkeihin kuuluvat myös Olarin Panimon Block Party Otaniemessä ja nuorten lois(kah)tavat allasbileet Leppävaaran maauimalassa. Tutustu myös muuhun elokuun ohjelmistoon.

Espoo-päivän kotisivut löydät osoitteesta espoopaiva.fi(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan).

Ikkunoiden sulkeminen vaimentaa melua

Paljon yleisöä keräävät tapahtumat aiheuttavat poikkeusjärjestelyjä, joille toivomme ymmärrystä.

Musiikkia Tapiola Festivaalissa saa soittaa perjantaina ja lauantaina puoleen yöhön saakka.

Häiritsevää melua aiheuttavista tapahtumista tulee tehdä etukäteen kaupungille meluilmoitus. Tällaisista tapahtumista tulee tiedottaa alueen asukkaita sekä muun muassa hoito- ja oppilaitoksia.

Lisäksi Espoossa järjestetään tulevan viikolla päivisin (ma‒la klo 7–20 ja su klo 12‒20) paljon tapahtumia ja konsertteja, jotka eivät vaadi meluilmoitusta.

Paras keino ehkäistä äänestä aiheutuvaa haittaa on kodin ikkunoiden ja parvekkeiden ovien sulkeminen.

Espoo juhlii! -viikon tilaisuuksista voit antaa palautetta suoraan tapahtumajärjestäjille. Myös Espoon kaupungin palautejärjestelmä(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan) on käytössäsi.

Sosiaalisessa mediassa juhla näkyy hashtageilla #EspooJuhlii #EsboFirar #EspooCelebrates #72Espoo22 #72Esbo22.

  • Espoo50