Espoon Kipinä juhli 10-vuotista polkuaan

25.8.2022 7.30Päivitetty: 17.8.2023 7.10

Espoon Kipinä eli Espoon aikuissosiaalityön sosiaalinen kuntoutus juhlii tänä vuonna 10-vuotista taivalta. Järjestimme yhteistyössä järjestöjen kanssa 10-vuotis juhlan keskiviikkona 24.8.2022 Espoon keskuksessa VPK-talon juhlasalissa. Mukana juhlassa oli sosiaalisen kuntoutuksen nykyisiä ja entisiä asiakkaita, työntekijöitä ja yhteistyökumppaneita.

Juhlan avasi Espoon aikuisten sosiaalipalveluiden päällikkö Tapio Nieminen sekä sosiaalisen kuntoutuksen johtava sosiaalityöntekijä Kirsi Aro. Kummatkin kiittivät työntekijöitä, asiakkaita ja kumppaneita Kipinän yhteistoiminnasta.

- Kipinä on sopivasti sytyttänyt. Toisaalta on päästy kehittämään sosiaalisen kuntoutuksen palveluita eteenpäin. Nimi on osuva, sillä asiakkaat ovat saanet toiminnasta elämäänsä kipinää, joka kantaa. Tästä työstä saatu positiivisen palautteen määrä kertoo merkityksellisyydestä. Tavoite on seuraavaksi siirtää tämä osaaminen hyvinvointialueelle, totesi Nieminen.

Sosiaalista kuntoutusta osallistuen

Espoon Kipinän toiminta käynnistyi vuonna 2012. Sosiaalinen kuntoutus on tärkeä osa elämää useille aikuisille. Sen avulla varmistettaan yksilöllinen tuki arkeen ja haetaan asiakkaille itselleen sopivia ratkaisuja toimia sosiaalisissa tilanteissa. Espoon Kipinän sosiaaliohjaajien kanssa tehtävään yksilötyö että ryhmätoimintaan asiakas osallistuu ja vaikuttaa.

- Toiminta on mielekästä ja kehittyy, kun sitä luodaan yhteistyössä asiakkaiden, työntekijöiden ja kumppaneiden kanssa. Kalliolan Setlementin kohtaamispaikka Askel ja Espoon mielenterveysyhdistys ry (EMY) ovat olleet mahtavia kumppaneita tämänkin tapahtuman järjestämisessä ja mukana on ollut koko Kipinän upea tiimi. Tapahtumasta saatiin hieno, kiitteli Aro.

Tapahtumassa oli monenlaista vapaata ohjelmaa, seurustelua, musiikkia ja grillailua. Juhlassa järjestettiin Kipinävisa sekä erilaisia Kipinä-pisteitä. Musiikkia esitti Askeleen bändi Ratoil. Valokuvanäyttelyssä pyöri kuvia vuosien varrelta ja Kipinän nykyisestä toiminnasta muun muassa Tarinateatterista ja puutarhapalstalta.

Lisätietoja

Espoon Kipinä tarjoaa sosiaalista kuntoutusta 30-65 vuotiaille asiakkaille yksilö- ja ryhmämuotoisena työskentelynä. Toiminnan tavoitteena on toimintakyvyn tukeminen sekä arjen voimavarojen vahvistaminen. Sosiaalisen kuntoutuksen järjestämisvastuu siirtyy ensi vuonna Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle. Tutustu Espoon Kipinän toimintaan ja sosiaaliseen kuntoutukseen Espoon kaupungin sivuilla.

Espoon Kipinän Facebook-kanavalla(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan) on käynnissä juhlavuoteen liittyvä julkaisusarja.

  • Aikuisten sosiaalipalvelut