Espoon yhteislyseon korona-ajan ylioppilaat lakitettiin upeassa juhlassa

8.6.2022 15.26Päivitetty: 9.6.2022 7.17
Tuoreet ylioppilaat seisovat ylioppilas-lakki päässä lavalla.

Lauantaiaamuna kokoontuivat Espoon yhteislyseon ylioppilaat juhlaharjoituksiin Sellosaliin Leppävaaraan. Takana oli monella hyvin erikoinen lukioaika, jota sävyttivät etäopetuksen lisäksi monet muutokset ja poikkeukselliset järjestelyt. Tämän vuoksi olikin mahtavaa saada kokoontua yhteen ja viettää juhlaa perinteisin menoin. Sali täyttyikin puoliltapäivin abien onnellisista läheisistä. 

Juhla alkoi airueiden saapuessa ja tarkkakorvaisimmat tunnistavat marssissa EYL:n uuden tunnuskappaleen "EYL antaa siivet" kertosäkeen. Musiikinopettaja Suvi Isotalo oli sovittanut marssin tätä juhlaa varten, joten nyt Espoon yhteislyseolla on myös oma juhlamarssi. Juhlan juonsivat varmoin elkein ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat Khalid Al-Haj Ali ja Vilma Laitala.  

Kuva: Nina Luoma

Juhlassa kuulimme kolme kiinnostavaa puhetta: rehtorin, ylioppilaan ja vanhemman puheen. Rehtori Saila Posti-Lindtsröm käsitteli puheessaan jääkiekkoa ja voittamista.  Tosin puheen edetessä paljastui, ettei hän tohdi jännitykseltä katsoa jääkiekko-otteluita.    Pitkään Suomessa emme saaneet kokea voittoja euroviisuissa tai jääkiekossa, mutta tuoreet abiturientit ovat eläneet toisenlaista aikaa, jolloin suomalaisista on kasvanut voittajia kuvasi rehtori. He myös uskaltavat unelmoida suuria. 

Juhlallisen lakituksen jälkeen oli vuorossa vanhemman ja ylioppilaan puhe, jotka käsittelivät mitäpäs muuta kuin hyvin erikoista lukio-aikaa. Mika Taberman kuvasi elävästi sen, miten lähelle etäopetus toi lukion myös vanhemmille. Lukio tuli käytyä näin melkein uudelleen, kun isä ja poika työskentelivät molemmat etänä kotona ja mökillä. 

Matias Akiala sai kunnian pitää abiturientin puheen, jossa yksityiskohtien kautta tuotiin hyvin esiin koronan mukaan tuomat erikoisuudet. Puheen kautta saimmekin elää uudelleen näitä vuosia ja osa tapahtumista olikin ehtinyt unohtua. Miten paljon erilaisia käänteitä onkaan näihin vuosiin mahtunut. Puheen lopuksi Matias kiitti kauniisti ryhmänohjaajia ja opinto-ohjaajia. 

Kuva: Anna Puhakka

Juhlan päätti ja oikeastaan koko päivän tunnelman tiivisti Anthony Newlyn ja Leslie Bricussen kappale Feeling Good, jonka musisoivat lavalla opettajat ja opiskelijat yhdessä. Suvi Isotalon johtaman juhlabändin solisteina olivat Elena Väänänen ja Yuxin Sun, kuorossa lauloivat Laura Heinsuo, Susanna Nyrhilä ja Suvi Isotalo, soittajina olivat Viivi Kangasniemi (oboe), Sara Kierikka (sello), Suvi Järvenpää (huilu), Tero Mattila (kitara), Sami Ravattinen (kitara), Praise Oluseyi (kitara), Antti Väistö (basso), Claudelle Klutse (rummut) sekä Suvi Isotalo (piano). 

Kiitos ihanasta juhlasta ja onnea vielä kerran uusille ylioppilaille! 

EYL:n tuore ylioppilas on juuri saanut lakkinsa ja todistuksensa Sellosalin lavalla.Kuva: Nina Luoma
  • EYL
Leppävaara