Espoon pelimannit juhlistavat Espoo50 vuotta uudella levyllä

16.5.2022 9.23Päivitetty: 19.5.2022 5.53
Espoon pelimannit Pentalan saaristomuseossa.

Vuosi 2022 on Espoon osalta merkittävä vuosi sillä juhlistamme kaupungin 50-vuotista taivalta. Tämän konsertin anti johdattelee meidät 1800-luvulta tähän päivään Espoolaisten sävelten merkeissä. Luvassa on Espoolaisten säveltäjien taidon-näytteitä Pekka Pentikäisen uusin sovituksin.

Espoon pelimannieja ennen ja nyt - juhlimme Espoo50 -vuotta

Tulevana sunnuntaina useiden vuosien työ saavuttaa määränpäänsä kun Espoon Pelimannien uusi levy, "Spelmannamusik från Esbo förr och nu - Espoon pelimanneja ennen ja nyt" julkaistaan Tapiolassa Vindängensalissa. 
Levyn idea syntyi jo useita vuosia sitten kun orkesterin johtaja Pekka Pentikäinen aloitti tutkimusmatkansa Espoolaisten säveltäjien sävellyksiin ja sovituksiin. Matkan varrella löytyi yhä enemmän mielenkiintoisia sävelmiä joihin Pentikäinen on nyt tehnyt uudet sovitukset. Levy on osa Svenska litteratursällskapetin(ulkoinen linkki) levysarjaa "Folkmusik från Finlands svenskbygder".

"Espoolaisessa musiikissa kuuluu seudun pitkä kulttuurihistoria. Espoo on syntynyt kartanoiden ja niitä ympäröivien kylien verkostosta, johon paikkakunnan halki kulkevan Kuninkaantien kulkijat ovat tuoneet aikojen saatossa eurooppalaisia vaikutteita. Tässä hedelmällisessä ympäristössä suomenruotsalaisella musiikkikulttuurilla on ollut hyvät mahdollisuudet kehittyä" toteaa Pekka Pentikäinen.

Levynjulkaisukonsertti
ESBO SPELMÄN FÖRR OCH NU – ESPOON PELIMANNEJA ENNEN JA NYT”
sunnuntai 22.5.2022 kl0 15.00
Vindängensali, Tuulikuja 6 B (Tapiola)

Konserttiin on vapaa pääsy, lippujen (palvelumaksu) varaus lippu.fi(ulkoinen linkki)
Ohjelma 10 €

Espoon pelimannit(ulkoinen linkki) perustettiin vuonna 1975 ja on alusta lähtien toiminut Esbo Arbiksen (Espoon ruotsinkielinen työväenopisto) alaisuudessa. Orkesteri aloitti toimintansa osana Fallåkerin kansantanssiryhmän toimintaa. Tänä päivänä pelimannit ovat tunnettuja konserteistaan mitä erilaisemmissa kokoonpanoissa. Orkesteria johtaa Pekka Pentikäinen.

Konsertti ja levy ovat osa Espoo50 vuoden ohjelmaa.

  • Vindängen
  • Esbo Arbis