Tapiolan Kellovasaran toimistotalon paikalle rakennetaan asuntoja

Julkaistu: 8.4.2022 4.49
Kellovasara rakennettiin vuonna 1987.Kuva: Espoon kaupunki

Tapiolassa sijaitsevan Kellovasaran toimistorakennuksen tilalle rakennetaan asuntoja. Suomen Kelloseppäliitto ry:n omistama nelikerroksinen toimistorakennus Pohjantien varressa puretaan ja sen tilalle rakennetaan viisikerroksinen asuinkerrostalo. 

Kellovasara rakennettiin vuonna 1987 vuonna 1959 toimintansa Tapiolassa aloittaneen Kelloseppäkoulun viereen. Koulu ja siihen liittyvä asuntola purettiin sen jälkeen, kun Kelloseppäkoulu oli siirtynyt Leppävaaraan vuonna 2007, jossa se edelleen toimii. Koulun tilalle rakennettiin kaksi asuinkerrostaloa.   

Kellovasaran ympäristö on laajemminkin kehittymässä voimakkaasti. Kaupinkallion rinteeseen rakennettiin kolme asuintaloa kymmenen vuotta sitten. Pohjantien toiselle puolelle valmistui pari vuotta sitten kolme tähdenmuotoista asuintaloa. Tähtitaloja on tulossa lisää WeeGee-talon naapuriin.  

Viime vuonna WeeGee-talon viereen valmistui asuinkerrostalo Kulttuurimajakka, jonka pohjakerroksen näyttelytiloihin muuttavat kevään 2022 aikana Suomen kello- ja korumuseo Kruunu sekä Museo Leikki, entiseltä nimeltään Lelumuseo Hevosenkenkä. Kellomuseo toimi alkujaan Kellovasarassa. Sieltä se muutti WeeGee-taloon ja nyt se on muuttamassa sisällöltään entistä monipuolisempana Kulttuurimajakkaan. 

Erinomainen sijainti monipuolisten palvelujen ja joukkoliikenteen läheisyydessä 

Uusi asuinrakennus tulee näkyvälle paikalle Pohjantien varteen. Arkkitehtuuri sovitetaan Tapiolan puutarhakaupungin rakennettuun kulttuuriympäristöön. Asuntojen lisäksi rakennuksen katutasoon tulee palvelu- ja liiketilaa. 

Pysäköintipaikat tulevat kellariin. Pihasta tulee vehreä ja puustoa säilytetään mahdollisimman paljon.   

Uusi asuinrakennus sijaitsee hyvin lähellä Tapiolan keskuksen palveluja sekä metroasemaa ja bussiterminaalia. Silkkiniityn laaja puistoalue on aivan vieressä. Pohjantien toisella puolella ovat Tapiolan terveysasema ja monipuolinen Näyttelykeskus WeeGee. 

Kaupunginhallitus käsittelee Kellovasaran asemakaavan muutosta maanantaina 11.4. 

  • Kaupunkikehitys
Tapiola