Jutta Takala Espoon henkilöstöjohtajaksi

Julkaistu: 11.4.2022 17.35

Kaupungin henkilöstöjohtajan tehtävään on valittu (KTM, EMBA) Jutta Takala.

Takala on työskennellyt Espoon kaupungilla vuodesta 2002 muun muassa kasvun ja oppimisen toimialalla suomenkielisessä opetustoimessa opettajien virkasuhdeasioiden hoitajana, ja sen jälkeen Henkilöstöpalveluissa eri tehtävissä, kuten rekrytointipäällikkönä sekä HR-neuvomon palvelupäällikkönä. Vuodesta 2017 hän on toiminut johtajana Henkilöstöpalveluissa, joka vastaa laajasti kaupungin operatiivisten henkilöstöpalvelujen tuottamisesta.

”Hakijoiden taso oli korkea. Jutalla on tehtävän kannalta olennaista toiminnan, talouden ja henkilöstön johtamisosaamista suuressa kuntaorganisaatiossa. Jutan motivaatio ja asenne henkilöstöjohtajan virkaa kohtaan sekä perustellut näkemykset viran hoitamisesta, työkentän edelleen kehittämisestä ja yhteistyöstä sidosryhmien kanssa tukevat tehtävässä menestymistä”, toteaa kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Konsernihallinnon Henkilöstöyksikkö vastaa henkilöstövoimavaran johtamisen tuesta, henkilöstöhallinnon toimintamallista, työterveyshuollosta ja keskitetyistä henkilöstöhallinnon palveluista sekä HR-ohjausryhmän valmistelusta. Lisäksi Henkilöstöyksikkö vastaa konsernihallinnon yksiköiden ja elinvoiman tulosalueen HR-palveluista.

”Kiitän luottamuksesta ja odotan innolla, että pääsen toden teolla vaikuttamaan kaupungin kehittämiseen henkilöstöhallinnon näkökulmasta. Tavoitteeni on, että HR tukee parhaalla mahdollisella tavalla  Espoon kaupungin johtoa, esihenkilöitä ja henkilöstöä palvelujen tuottamisessa. Haasteisiinkin meidän tulee yhdessä löytää ratkaisuja”, Jutta Takala sanoo.

Henkilöstöjohtajan paikka oli haettavana alkuvuodesta, ja paikkaan tuli määräaikaan mennessä 21 hakemusta.

Henkilöstöjohtaja Jutta Takala.
  • Työllisyys