Uusi lähipalvelu aloittaa – tukea nuorille vanhemmille työelämään ja koulutukseen siirtymiseen

Julkaistu: 11.2.2022 13.43Päivitetty: 5.4.2022 9.00
Valokuvassa pitkähiuksinen nainen pitelee vauvaa sylissä.
Kuva: Jussi Helimäki

Tarjoamme helmikuusta 2022 lähtien ohjausta alle 30-vuotiaille pienten lasten vanhemmille, jotka kaipaavat tukea työuran suunnitteluun, työelämään siirtymiseen tai kouluttautumiseen.

Ohjaus sisältää yhden tai useamman tapaamisen työnhaun asiantuntijan tai uraohjaajan kanssa. Ohjauksessa voidaan pohtia esimerkiksi miten yhdistää arjen voimavarat työnhakuun tai miten toimeentulo muodostuu opintojen aikana. Ohjauksessa voidaan keskittyä myös käytännön apuun, esimerkiksi etsiä yhdessä sopivia työpaikkoja ja tehdä työhakemuksia. 

”Moni nuori vanhempi kokee epävarmuutta perheen tulevaisuudennäkymistä. Tämä korostuu erityisesti, jos kumpikaan lasta odottavista tai pienen lapsen vanhemmista ei ole töissä tai opiskele. Toivomme, että mahdollisimman moni rohkaistuu ottamaan yhteyttä, vaikka elämäntilanne ei juuri nyt taipuisi työn ja opiskelun aloittamiseen”, korostaa nuoria työelämään ohjaava Anu Kaasalainen.

Ohjaukseen voi tulla vaikka jo raskausaikana, jos tiedossa ei ole perhevapaan jälkeen töitä tai opiskelupaikkaa. Ennakoivasti voidaan selvittää yhdessä vaihtoehtoja, tehdä jatkosuunnitelmaa tai kasvattaa työelämässä tarvittavia taitoja.

Ohjaukseen voi ilmoittautua itse

Ilmoittautuminen on helppoa: se tapahtuu lähettämällä viesti Anu Kaasalaiselle. Myös Ison Omenan neuvola ja Leppävaaran suuralueen neuvolat ovat lähteneet mukaan pilottiin ja jakavat pyydettäessä tietoa palvelusta. Ohjaus on kuitenkin tarkoitettu kaikille espoolaisille nuorille vanhemmille alueesta tai neuvolasta riippumatta.  

”Meillä on neuvoloiden kanssa yhteisiä asiakkaita ja heille jo olemassa hyviä palveluita. Yhteistyöllä varmistamme, että tarpeet ja palvelut kohtaavat”, sanoo verkostopäällikkö Kirsi Eskelinen.

Palvelu liikkuu lähelle asiakasta

Työnhaun ohjaajat ja uraohjaajat liikkuvat lähelle asiakasta – tapaaminen voidaan sopia asiakkaan toiveen mukaan Ison Omenan palvelutorille tai Leppävaaraan tai pitää etätapaamisena. Ohjausta voi saada suomeksi tai englanniksi tai osallistua oman tulkin kanssa. Palvelua tuottavat Espoon kaupunki ja Omnia yhdessä.

Varaa aika ohjaukseen

Anu Kaasalainen

Verkostokoordinaattori, nuorten työllisyyden edistäminen040 636 8080

Espoossa tavoitellaan nuorisotyöttömyyden puolittamista vuoden 2022 loppuun mennessä. #NuoretTyöhön -suunnitelmassa lyhennämme ja ennaltaehkäisemme alle 30-vuotiaiden nuorten työttömyysjaksoja kolmen toimenpidekokonaisuuden avulla: tehostamalla palveluohjausta, kehittämällä perustaitoja ja edistämällä työelämämahdollisuuksia.

  • Työllisyys
  • Neuvola