Kevätlukukausi alkaa Espoossa lähiopetuksessa - kouluun vain terveenä

7.1.2022 17.42Päivitetty: 17.1.2022 7.54
Oppilaat istuvat ikkunasyvennyksessä.
Kuva: Taru Turpeinen

Kevätlukukausi alkaa maanantaina 10.1.2022 lähiopetuksessa. Vaikeutuneesta epidemiatilanteesta huolimatta päiväkodit, koulut ja oppilaitokset pyritään Espoossa pitämään auki normaaliin tapaan niin kauan kuin se on mahdollista, ja viranomaispäätökset sen sallivat. Tämä edellyttää, että terveysturvallisuudesta huolehditaan. Lievästikin oireilevan lapsen ja nuoren tulee pysyä kotona, kunnes varmistuu, ettei kyseessä ole koronavirustartunta.

Epidemiatilanteen huonontumisen vuoksi terveydenhuollon koronavirustestejä ei ole saatavilla riittävästi, jolloin kattava viranomaislähtöinen tartunnanjäljitys on muuttunut mahdottomaksi. Huoltajien toivotaan ilmoittavan koululle lapsen tai nuoren koronatartunnasta. Koulu voi tiedon saatuaan tiedottaa huoltajia mahdollisista altistumisista.

Kaikille oppilaille 3.-luokkalaisista alkaen suositellaan maskin käyttöä. Kouluja ja oppilaitoksia on ohjeistettu, että ryhmiä ei sekoiteta koulupäivän aikana ja tapahtumia tai retkiä voidaan järjestää vain oman luokan kesken terveysturvallisuudesta huolehtien.  

Jatkossa mahdolliset etäopetuspäätökset tehdään paikallisesti koulutuksen järjestäjän toimesta, silloin kun se on koronatilanteen kannalta välttämätöntä.

Jos lapsella tai hänen huoltajallaan on lääkärin arvion mukaan vakavan riskin sairaus, tai lapsi on saanut virallisen karanteenipäätöksen, on lapsella oikeus etäopetukseen. 

Ohje koronavirukseen sairastuneille Espoon verkkosivuilla(ulkoinen linkki).  

Lapset ja koronavirus THL:n verkkosivuilla(ulkoinen linkki)

  • Lukiokoulutus