Suurpellon ja Kuurinniityn välinen joukkoliikennekatu avataan tammikuussa

Julkaistu: 31.12.2021 7.00Päivitetty: 31.12.2021 12.07

Suurpellon ja Kuurinniityn välille avattava uusi Salinpellontie-joukkoliikennekatu parantaa muun muassa Tapiolan ja Espoon keskuksen välisiä joukkoliikenneyhteyksiä. Uusi joukkoliikennekatu avataan bussien sekä kävelijöiden ja pyöräilijöiden käyttöön maanantaina 10. tammikuuta 2022.

Uusi Salinpellontie on bussien, kävelijöiden ja pyöräilijöiden käytössä. Se avataan liikenteelle 10. tammikuuta 2022.Kuva: Netta Savinko

Nykyisin Turunväylän kautta kiertävä bussilinja 118 siirtyy käyttämään uutta joukkoliikennekatua. Matka-aika pysyy suunnilleen samana, mutta linjan täsmällisyys paranee. Matka-aikojen hajonta on ollut suurta Kehä II:n ja Turunväylän välisellä osuudella, kun bussi on välillä juuttunut ruuhkiin. Täsmällisyyden parantuessa myös vaihtoyhteydet toteutuvat paremmin. 

Pelkästään joukkoliikenteelle ja kevyelle liikenteelle sallittu osuus ulottuu Tinametsä-kadulta Kuurinniitystä Väli-Henttaan tien kohdalle. 

Linjan 118 vuoroväliä tihennetään ja siitä tulee vahva espoolainen poikittaisyhteys. Uusi reitti kulkee Tapiolan ja Niittykummun metroasemien kautta Suurpeltoon sekä edelleen Kuurinniittyyn ja Suvelaan päättyen Espoon keskukseen. 

Tapiolan ja Suurpellon välillä liikennöinyt linja 118B lopetetaan kuten myös linjan 224 tekemä koukkaus Kuurinniittyyn. Niiden palvelua korvaa tiheämmin liikennöitävä linja 118. 

Espoossa on entuudestaan kaksi katuosuutta, joilla liikennöinti on kielletty henkilöautoilta. Toinen on Lehtikaskentie Latokaskessa ja toinen Markkinakatu Matinkylässä kauppakeskus Ison Omenan vieressä. Markkinakadusta osa on rajattu vain bussiterminaalin liikenteelle. Lisäksi liittymä Länsiväylältä Markkinakadulle on vain linja-autojen käytössä. 

Alkuvuonna voimaan myös muita reittimuutoksia 

Alkuvuonna tulee voimaan myös muita reittimuutoksia. Espoon keskuksen ja Kauklahden väliä palvelevan linjan 213 vuorovälit tihenevät, mutta päättyvät arkisin kello 19. Linjan 213N reitti päättyy jatkossa Espoon keskukseen. 

Espoon keskuksen ja Kauklahden välillä liikennöineet linjat 118 ja 213N korvataan aikaisin aamulla ja illalla sekä viikonloppuisin liikennöivällä uudella linjalla 242, joka ajaa reittiä Espoon keskus - Muurala - Kauklahti - Bassenkylä. Uusi linja 166K kulkee arkisin kello 6–8.30 ja 15–18 Bassenkylästä Kauklahden aseman ja Lasihytin kautta Lasilaaksoon. Uudet linjat ovat tervetulleita palveluja kasvavan Bassenkylän asukkaille. 

Uudet reitit ja aikataulut näkyvät HSL:n Reittioppaassa(ulkoinen linkki).

  • Kaupunkikehitys
Matinkylä