Kuudesluokkalaiset juhlistivat 104-vuotiasta Suomea

Julkaistu: 3.12.2021 13.54Päivitetty: 3.12.2021 14.40
Oppilaat tanssivat liikuntasalissa
Kuva: Tiina Raula

Tällä ja ensi viikolla noin 3 600 espoolaista kuudesluokkalaista opettajineen juhlii Suomen itsenäisyyspäivää. Puolustusvoimien varusmiessoittokunta ja Espoon kaupunki järjestivät juhlan yhdessä jo viidettä kertaa. 104-vuotiasta Suomea juhlistetaan viime vuoden tapaan kaupungin yhteisellä videotervehdyksellä.

Hieno juhla arjen keskellä

Juhla järjestetään kaupungin yhteisenä videotervehdyksenä, jonka tekoon espoolaiset oppilaat ovat saaneet osallistua. Oppilaiden lähettämiä kuvataidetöitä, videoita ja musiikkiesityksiä nähdään osana tervehdystä. Juhlallisuuksiin sisältyy myös perinteiset tanssit ja kaupunginjohtajan sekä kasvun ja oppimisen toimialan tervehdykset kuudesluokkalaisille.

Vaikka juhlaa vietetäänkin jälleen virtuaalisesti oman luokan kesken, on sen juhlallisuudesta haluttu pitää kiinni. Oppilaat ovat pukeutuneet siististi, ja kouluissa juhlaan on valmistauduttu syksyn aikana hiomalla kikapon ja valssin tanssikuvioita sekä kertaamalla Maamme-laulua.

Sunan koulussa kuudesluokkalaiset juhlivat oman luokan kesken koulun liikuntasalissa. ”Juhla oli hyvin tärkeä ja odotettu meidän koulumme kuudesluokkalaisille oppilaille. Nautimme juhlasta ja yhdessäolosta, ja juhlassa oli näin videotervehdyksenkin muodossa arvokas ja juhlava tunnelma. Oppilaat pitivät erityisesti muiden koulujen oppilaiden tekemien töiden ja esitysten katsomisesta”, toteaa Sunan koulun musiikinopettaja Tiina Raula.

Kuva: Tiina Raula

Juhla on tiiviin yhteistyön tulos

Espoon kuudesluokkalaisten itsenäisyysjuhlaa vietettiin jo viidettä kertaa. Espoon kaupungin ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan yhteistyössä toteuttama juhlapäivä on ainoa laatuaan: varusmiehet suunnittelevat juhlaa kurssityönään osana aliupseerikurssia.

Mukana järjestelyissä ovat myös Opinmäen kampus, Espoo International School, Olarin koulu ja Sunan koulu.

Hyvää itsenäisyyspäivää jokaiselle!

Kuudesluokkalaisten itsenäisyysjuhlan videotervehdys on katsottavissa Espoon Youtube-kanavalla 10.12. saakka(ulkoinen linkki)

Kuva: Tiina Raula
  • Kasvatus ja opetus
  • Perusopetus