Espoon tartunnanjäljitys on ruuhkautunut

Julkaistu: 1.12.2021 14.44Päivitetty: 2.12.2021 7.27

Koronatartuntojen määrän kasvu on jälleen ruuhkauttanut tartunnanjäljityksen Espoossa ja koko pääkaupunkiseudulla.

Maanantaina 29.11.2021 Espoossa todettiin uusia tartuntoja 69 ja tiistaina 30.11.2021 yhteensä 97. Espoon ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 355,5. Luku kertoo, kuinka monta koronatautitapausta Espoossa on ollut 14 vuorokauden aikana per 100 000 asukasta. 

Ruuhkan vuoksi jäljitystyötä on 12.11. alkaen priorisoitu THL:n toimenpideohjeen kiireellisyysluokituksen mukaan. Tartunnanjäljittäjien määrää on lisätty viime viikkoina. Seuraavat uudet jäljittäjät aloittavat työnsä ensi viikolla.

Priorisoinnin myötä iäkkäät ja sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä mahdollisesti altistaneet henkilöt pystytään pääsääntöisesti tavoittamaan 0-1 vrk viiveellä. Suuremmat tartuntarypäät kuten paikalliset koulu- ja päiväkotiepidemiat hoidetaan noin 3 vrk viiveellä. Muiden sairastuneiden osalta puhelinsoiton viive voi olla jopa 11 vrk. He saavat ensi vaiheessa yleisiä ohjeita tekstiviestitse. Viestiin sisältyy samassa taloudessa asuville kehotus jäädä karanteeniin, mikäli heillä ei ole rokotusten tai sairastetun koronavirustaudin tuomaa suojaa.

Karanteeni- ja eristyspäätösten postituksessa on tällä hetkellä noin kuukauden viive.

  • Koronavirus