Suositukset kehitysvammaisten päivätoimintaan

Julkaistu: 30.11.2021 7.07Päivitetty: 3.12.2021 9.59

Espoossa on todettu useita koronavirustartuntoja vammaisten asumisyksiköissä ja toimintakeskuksissa. Tästä syystä olemme laatineet suosituksia kehitysvammaisten päivätoimintaan osallistumisesta.

Toimintakeskuksissa on tehty lukuisia toimenpiteitä, jotta toiminta olisi mahdollisimman turvallista. Toimintakeskusten tilat ja asiakasmäärä asettavat kuitenkin omat rajansa sille, miten epidemiaa voidaan toiminnassa ehkäistä.

Suosittelemme, että vain rokotetut osallistuvat toimintaan

Koronarokotteen ottaminen on vapaaehtoista. Koronarokotuksen voivat saada kaikki halukkaat 12 vuotta täyttäneet espoolaiset. Rokotus on maksuton. Voit varata ajan rokotukseen puhelimitse tai sähköisessä ajanvarausjärjestelmässä. Oman ja muiden asiakkaiden turvallisuuden vuoksi suosittelemme, että otat koronarokotuksen ja osallistut toimintaan rokotettuna.

Suosittelemme, ettei lyhytaikaisen hoidon jaksoilta osallistuta päivätoimintaan

On tärkeää, että liikumme mahdollisimman pienissä porukoissa. Käyminen sekä lyhytaikaisen hoidon yksikössä että toimintakeskuksessa, voi altistaa useamman ihmisen mahdolliselle tartunnalle. Tästä syystä suosittelemme, että lyhytaikaisen hoidon jaksoilla ollaan kokopäiväisesti, eikä kesken päivää osallistuta päivätoimintaan. llmoita muutoksesta toimintakeskukseen, lyhytaikaisen hoidon yksikköön sekä kuljetusyritykselle.

Toimintaan mukaan vain terveenä

Toimintaan ei saa osallistua lievästikään sairaana. Asiakkaiden ja heidän lähipiirinsä tulee arvioida päivittäin asiakkaiden terveydentilaa.

Voit myös hakea mukaan etäpäivätoimintaan

Vammaispalveluista on mahdollista hakea etänä järjestettävää päivätoimintaa. Palvelua järjestettäessä arvioidaan, hyötyykö asiakas tämänkaltaisesta vaihtoehtoisesta toiminnasta. Keskeistä on myös asiakkaan oma halu kokeilla palvelua uudella tavalla.

Mikäli sinulle myönnetään etäpäivätoimintaa, lakkautetaan toimintakeskuksen päivätoiminta samaksi aikaa, kun etäpäivätoiminnan päätös on voimassa. Ilmoita muutoksesta toimintakeskukseen sekä kuljetusyritykselle.

Etäpäivätoimintaa voidaan myöntää myös yksittäisiksi päiviksi (esim. osan viikkoa toimintakeskuksessa, osan viikkoa päivätoiminnassa). Palvelun käyttö edellyttää, että asiakkaalla on käytössään tietokone, tabletti tai älypuhelin ja verkkoyhteys. Etäyhteyksissä käytettävät sovellukset ovat tietoturvallisia.

Voit hakea palvelua vapaamuotoisella hakemuksella tai lomakkeilla, jotka ovat saatavilla Vammaispalvelujen lomakkeet -sivulla.

Lisätietoja

Lisätietoja palvelusta saat soittamalla vammaispalvelujen neuvontapuhelimeen p. 09 816 45285 arkisin klo 9–11 ja 12–14. Voit myös jättää soittopyynnön tai hakemuksen sähköpostitse vammaispalvelut@espoo.fi.

  • Tukea arkeen