Kulttuurien juhlakalenteri julkaistiin jo seitsemättä kertaa

Julkaistu: 15.11.2021 12.30Päivitetty: 17.11.2021 14.19

Kulttuurien juhlakalenterin tarkoituksena on ollut lisätä tietoisuutta ja ymmärrystä eri uskonnoista sekä tukea monikulttuurisuuden toteuttamista kouluissa. Kiittävää palautetta saanut kalenteri on julkaistu tänä syksynä lukuvuodelle 2021–2022 ja sitä on toimitettu kaupungin koulujen ja lukioiden lisäksi päiväkoteihin sekä nuorisotiloille.

Kalenterilla on tärkeä viesti: kaikkien kunnioittaminen ja monikulttuurisuuden huomiointi. Kuten moni suuri suomalaiskaupunki, myös Espoo on hyvin monikulttuurinen. Tänä lukuvuonna reilu viidennes peruskoulujen oppilaista ja kymmenesosa lukioiden opiskelijoista on monikielisiä.

Espoossa kaikille ekaluokkalaisille on tarjolla koulusta riippuen englannin, ruotsin, saksan, ranskan tai kiinan kielen opiskelua. Oman äidinkielen opetusta järjestetään peräti 39 kielessä, ja espoolaiset oppilaat puhuvat 141 eri äidinkieltä. Tänä lukuvuonna kaupunki järjestää opetusta kahdeksassa katsomusaineessa, jotka ovat evankelisluterilainen uskonto, ortodoksinen uskonto, elämänkatsomustieto, islam, katolinen uskonto, Krishna-uskonto, juutalainen uskonto ja buddhalaisuus.

Kulttuurien juhlakalenterista tulee vuosittain kyselyitä yli kuntarajojen. Kalenteri lukuvuodelle 2021–2022 löytyy suomeksi ja ruotsiksi uutisen lopusta.

  • Kasvatus ja opetus