Hoivakotia ei voi toistaiseksi vaihtaa

Julkaistu: 9.11.2021 10.28

Koronaviruksen ja hoivakotien haasteellisen henkilöstötilanteen vuoksi hoivakodissa jo asuva henkilö ei tällä hetkellä voi vaihtaa hoivakotia.

Tarjoamme tehostettua palveluasumista ikääntyneille espoolaisille, jotka eivät enää voi asua omassa kodissaan.  Hoivakotiin haetaan Seniorineuvonta Nestorin henkilökohtaisen palvelutarpeen arvioinnin kautta. 

Vuodesta 2020 alkaen myönteisen hoivakotipaikkapäätöksen saanut henkilö on voinut itse valita hoivakodin, jonne muuttaa. Aiemmin Seniorineuvonta Nestori osoitti asiakkaalle paikan tietystä hoivakodista.

Vapautuvat hoivakotipaikat henkilöille, joilla ei vielä paikkaa hoivakodissa

Jos asiakkaan itse valitsemassa hoivakodissa ei ole vapaita asukaspaikkoja, asiakas on voinut jäädä odottamaan omaan kotiinsa paikan vapautumista hoivakodista.  Jos asiakas ei voi odottaa kotonaan hoivakotipaikan vapautumista, olemme osoittaneet hänelle paikan jostakin toisesta hoivakodista. Tällöin asiakas voi jäädä odottamaan paikkaa itselleen mieluisaan hoivakotiin.  

Koronaviruksen ja hoivakotien haasteellisen henkilöstötilanteen vuoksi hoivakodissa jo asuva henkilö ei toistaiseksi voi vaihtaa hoivakotia. Epidemian alussa rajoitimme hoivakodin vaihtamista, jotta tauti ei pääsisi leviämään. Tällä hetkellä henkilöstöpulan vuoksi emme saa uusia hoivakotipaikkoja käyttöön. 

Osoitamme kaikki vapautuvat hoivakotipaikat henkilöille, joilla ei ole vielä lainkaan paikkaa hoivakodissa. Näin varmistamme, että kaikkein hauraimmassa asemassa olevat henkilöt saavat tarvitsemansa hoivan. Tämän vuoksi hoivakodeissa jo asuvat voivat joutua odottamaan hoivakodin vaihtamista pitkäänkin.  Arvioimme, että hoivakodista toiseen muuttaminen saattaisi olla  mahdollista aikaisintaan tammikuun 2022 lopussa.

Hoivakodin vaihtoa odottavia henkilöitä on noin 50. Espoossa on lähes 40 hoivakotia, joissa asuu lähes 1370 ympärivuorokautista hoivaa tarvitsevaa ikääntynyttä.