Vaikuttaminen kiinnostaa espoolaisia nuoria

Julkaistu: 26.10.2021 4.54Päivitetty: 26.10.2021 5.32

Espoon nuorisovaltuustoon on tänä vuonna huikeat 104 ehdokasta. He ovat iältään 13–18-vuotiaita, joilla on halu vaikuttaa nuoria koskeviin asioihin omassa kotikaupungissaan. Äänestys järjestetään 8. –12.11.2021 ja valituksi tulevat 40 eniten ääniä saanutta ehdokasta.

Tutustuminen ehdokkaisiin

Äänioikeutettu nuori voi löytää itselleen sopivan ehdokkaan nuorisovaltuustoon vaalikoneen avulla. Äänestys tapahtuu vaaliviikolla 8. –12.11.2021. Vaalikone aukeaa 25.10.

13–18-vuotiaita ehdokkaita yhdistää halu vaikuttaa nuoria koskeviin asioihin. Tänä vuonna ehdokkaita on huikeat 104, joka on 18 enemmän kuin oli viime kaudelle.

Vaaleista on kerrottu nuorille laajassa kampanjassa sosiaalisessa mediassa.

”Toivoimme, että saisimme innostettua nuoria mukaan sekä ehdokkaiksi että äänestämään”, kertoo nuorisotyönkoordinaattori Mira Honkaniemi Kasvun ja oppimisen toimialan nuorisopalveluista.

“Vaaleista on kerrottu nuorille laajassa kampanjassa sosiaalisessa mediassa sekä tekemällä tiivistä yhteistyötä nuorten parissa työskentelevien toimijoiden kanssa kaupungin sisällä ja sen ulkopuolella. Vaalit toteutetaan pääkaupunkiseudun kanssa yhteistyössä jo toista kertaa, sillä valtuusto vaikuttaa oman kuntansa nuorten asioiden lisäksi myös pääkaupunkiseudun nuoria koskeviin teemoihin.”

”Nuoria kannustetaan tutustumaan vaalikoneeseen ja etsimään itselleen sopivan ehdokkaan tätä kautta. Itselleen sopivan ehdokkaan nuori voi löytää tämän lisäksi myös seuraamalla hästägejä #nuorisovaltuustovaalit2021, #espoonnuorisovaltuusto ja #sunkaupunki sosiaalisessa mediassa, joita ehdokkaat käyttävät omassa vaalityössään. Ehdokkaat voivat myös järjestää muun muassa oman vaalityönsä sisällä erilaisia tempauksia oppilaitoksissaan, joilla tuodaan vaihtelua kouluarkeen sekä pidetään vaalikuhinaa yllä kivan tekemisen lomassa. Ehdokkaiden omalla aktiivisella vaalityöllä ehdokas pääsee kertomaan itsestään ja tekemään itseään entistä tutummaksi muille nuorille.”

Äänestys tapahtuu omassa oppilaitoksessasi tai asiointipisteessä

Jokainen Espoossa opiskeleva äänioikeutettu äänestää omassa oppilaitoksessaan siellä järjestettävänä äänestysajankohtana. Äänestäminen on mahdollista myös Sellon ja Ison omenan asiointipisteissä.

Äänioikeus on kaikilla Espoossa asuvilla nuorilla, jotka täyttävät tänä vuonna vähintään 13 tai enintään 18 vuotta.

Uusi nuorisovaltuusto aloittaa 1.1.2022

Demokraattisesti vaaleilla valittu uusi nuorisovaltuusto aloittaa kaksivuotisen toimikautensa 1.1.2022. Valtuutettuja valitaan yhteensä 40.

Nuorisovaltuusto (NUVA) osallistuu Espoon kaupungin päätöksentekoon. Se ajaa nuorten asioita, nostaa esille nuorten toiveita ja kertoo nuorten mielipiteen ajankohtaisiin asioihin. Se ottaa kantaa ja tekee aloitteita ja kannanottoja kehittäen kotikaupunkia nuorten näkökulmasta käsin.

Vaalituloksen vahvistaa kaupunginhallitus 29.11. ja tulokset julkistetaan joulukuussa.