Finnooseen tulevan metroaseman läheisyyteen Rusthollinrinteen asuinkortteli ja uusi Kemiran toimitalo

Julkaistu: 20.10.2021 7.40Päivitetty: 20.10.2021 10.39
Ilmakuva suunnittelualueesta.
Havainnekuva lounaasta.Kuva: JKMM Architects.

Suunnittelun tavoitteena on tiivistää olemassa olevaa kaupunkirakennetta hyvien joukkoliikenneyhteyksien äärellä. Tuleva Finnoon metroasema sijaitsee noin puolen kilometrin kävelymatkan päässä Rusthollinrinteestä.

Rusthollinrinne sijaitsee Finnoon pohjoisosassa Matinkylän ja Kaitaan välissä, nykyisellä Kemiran tutkimuslaitoksen tontilla. Suunnittelualueen koko on noin 5,5 hehtaaria.

Kemiran entinen pääkonttori ja alueella olevat muut rakennukset puretaan ja niiden tilalle rakennetaan uusi toimitalo ja laboratorio. Rusthollinrinteeseen tulee myös kivijalkaliiketiloja, päivittäistavarakauppa sekä kahvila-ravintolapaviljonki.

Rusthollinrinteestä kehkeytyy ekologinen ja tiivis asuin- ja työpaikka-alue, jonka suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomioita talojen julkisivujen omaleimaiseen ja vaihtelevaan ilmeeseen, elävään katutilaan ja vehreisiin pihoihin.

Koko alueen vihreä sydän on viihtyisä, n. 1,5 hehtaarin laajuinen puisto, jossa on peli- ja leikkikenttiä sekä oleskelualueita. Puiston läpi rakennetaan etelä-pohjoissuuntainen jalankulku- ja pyöräilyreitti Finnoon metrokeskukseen sekä reitti suunnittelualueen itäpuolelle, jota pitkin pääsee helposti alueelle tulevalle koululle ja päiväkodille.

Pohjoisosaan rakentuu tiivis työpaikka-alue, jossa yritykset voivat käyttää työtiloja joustavasti tilatarpeen mukaan. 

Alueelle tulee asuntoja noin 2000 asukkaalle ja sinne tavoitellaan noin 1 200 työpaikkaa.

Energiakriteeristö ohjaa rakentamista

Espoon kaupunki käyttää Finnoossa energiakriteeristöä, jonka avulla voidaan noudattaa kestävän rakentamisen periaatteita ja soveltaa paikkaan sopivia energiaratkaisuja. Rusthollinrinteessä voidaan hyödyntää maalämpöä, aurinkoenergiaa ja kaukolämpöä.

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee asemakaavaehdotuksen hyväksymistä nähtäville kokouksessaan 27.10., jonka jälkeen se etenee kaupunginhallitukseen. Kaavasta päättää valtuusto.

Lue lisää asemakaavahankkeesta.

Esityslista 27.10.2021(ulkoinen linkki)

  • Kaavoitus
  • Kaupunkikehitys
Espoonlahti