Tervetuloa kuulemaan, kuinka Espoo ja Turku kehittävät automaattista joukkoliikennettä

19.8.2021 13.59Päivitetty: 17.9.2021 5.59
Matkustaja astumassa robottibussin kyytiin
Robottibussi testiajossa Espoossa.Kuva: Janne Ketola

Ovatko robottibussit pian osa kaupunkikuvaa? Espoon kaupunki ja Turun kaupunki selvittivät automaattisen joukkoliikenteen mahdollisuuksia ja tulevaisuuden kehitysnäkymiä. Sitowisen toteuttaman tarkastelun keskiössä ovat henkilöliikenteen robottibussien tuomat mahdollisuudet. Espoon kaupunki toimii aktiivisesti kumppaneiden kanssa kestävien ratkaisujen edistämisessä. Robottibusseja on testattu Espoossa jo useiden vuosien ajan ja tulevaisuuden tavoitteena onkin tehdä niistä pysyvä osa kaupungin joukkoliikennettä.

Automaattisen liikenteen selvityksen tuloksia esitellään 24.8. klo 10–12 järjestettävässä webinaarissa, jossa on puhumassa Espoon kaupungin ja Turun kaupungin edustajia sekä liikennealan yritysten asiantuntijoita.

Tilaisuuden ohjelma:
10:00 Tervetuloa ja tilaisuuden alustus; Mari Päätalo, Espoon kaupunki sekä Juho Taavetinkangas, Turun kaupunki
10:15 Automaattiliikenteen lainsäädäntö; Eetu Pilli-Sihvola, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom
10:35 Tulosten esittely; Laura Riihentupa ja Pekka Eloranta, Sitowise Oy
11:05 Yritysten kommenttipuheenvuorot:

  • Jussi Suomela, Sensible 4 Oy
  • Tom Granvik, Linkker Oy
  • Tatu Nieminen, Roboride Oy

11:35 Keskustelua

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä(ulkoinen linkki). Tilaisuus tallennetaan.

Selvitys on osa Euroopan aluekehitysrahaston rahoittamaa hanketta 6Aika: Vähähiilinen liikkuminen liikennehubeissa. 6Aika on Suomen kuuden suurimman kaupungin (Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu ja Turku) yhteinen strategia kehittää avoimempia ja älykkäämpiä palveluita sekä luoda uutta osaamista, liiketoimintaa ja työpaikkoja.

Vähähiilinen liikkuminen liikennehubeissa -hankkeen tavoitteena on kehittää vähähiilisiä, markkinaehtoisesti toimivia ja skaalautuvia liikkumisen palveluja kaupunkiliikenteen solmukohtiin. Espoo haluaa olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Automaattisella liikenteellä nähdään merkittävä rooli tämän tavoitteen saavuttamisessa.

Lisätietoja:
kehittämispäällikkö Mari Päätalo, puh. 040 639 4550, mari.paatalo@espoo.fi

Tilaisuuden tekstitetty tallenne on katsottavissa Espoon kaupungin YouTube-kanavalla(ulkoinen linkki).

Tilaisuudessa julkaistu selvityksen raportti sekä esiintyjien käyttämät esittelykalvot ovat ladattavissa tästä:

  • Kestävä kehitys
  • Kaupunkikehitys