Muutoksia ajoterveyden arviointeihin Espoossa syyskuusta alkaen

Julkaistu: 19.8.2021 13.35

1.9.2021 alkaen Espoossa astuu voimaan uusi linjaus, jonka mukaan ajoterveyden arvioinnit jakautuvat terveysasemille sekä mielenterveys- ja päihdepalveluille. Terveysasemilla hoidetaan alkoholinkäytön takia ajoterveyden arviointiin ohjattuja ja mielenterveys- ja päihdepalvelut vastaavat jatkossa ammattiautoilijoiden ja ammattikuskien ajoterveyden arvioinneista sekä niistä potilaista, jotka on ohjattu ajoterveyden arviointiin muun kuin alkoholinkäytön (esim. huumausaineet, PKV-lääke) takia.

1.9.2021 alkaen Espoossa astuu voimaan uusi linjaus, jonka mukaan ajoterveyden arvioinnit jakautuvat terveysasemille sekä mielenterveys- ja päihdepalveluille.   

Terveysasemilla hoidetaan alkoholinkäytön takia ajoterveyden arviointiin ohjattuja. Tähän joukkoon kuuluu ryhmän 1 ajokortinhaltijoiden, eli henkilöautokortillisten, mopokortillisten sekä moottoripyöräkortillisten arvioinnit. 

Mielenterveys- ja päihdepalvelut vastaavat jatkossa ammattiautoilijoiden ja ammattikuskien ajoterveyden arvioinneista sekä niistä potilaista, jotka on ohjattu ajoterveyden arviointiin muun kuin alkoholinkäytön (esim. huumausaineet, PKV-lääke) takia. 

Mikäli sinut ohjataan ajoterveyden arviointiin alkoholinkäytön takia, etkä ole ammattiautoilija tai ammattikuski, ota yhteyttä omalle terveysasemallesi. Ajoterveyden arviointeja tehdään terveysasemilla 1.9.2021 alkaen.  

Jos olet ammattiautoilija tai ammattikuski, tai sinut on ohjattu ajoterveyden arviointiin muunkin päihteen kuin alkoholin takia (esim. huumausaine, PKV-lääke) voit hakeutua ajoterveyden arviointiin 1.9.2021 alkaen Iso Omenan Palvelutorin mielenterveys- ja päihdeklinikalle.   

Mielenterveys- ja päihdepalvelut joutuivat keskeyttämään ajoterveyden arvioinnit mm. henkilökuntavajauksen takia toukokuussa, mutta tilanne saadaan korjattua syyskuuhun mennessä.  

 

Yhteystiedot 

  • Iso Omenan Mielenterveys- ja päihdeklinikka on avoinna arkisin ma-to klo 8-18 ja pe klo 8-16. Osoite: Suomenlahdentie 1(ulkoinen linkki), Matinkylässä, kauppakeskus Iso Omenan 3. kerroksessa Palvelutorilla terveysaseman vieressä. Mielenterveys- ja päihdepalvelujen puhelinpalvelu  p. 09 816 31300 arkisin klo 8-16 

  • Terveysasemien ajanvaraus- ja neuvontanumero p. 09 816 34500 ma-pe klo 7-16. Käytössämme on takaisinsoittopalvelu.