Kestävän liikenteen teemakeskustelut

Julkaistu: 26.8.2021 12.08Päivitetty: 4.11.2021 13.57
Matinkylän metroaseman sisäänkäynti
Kuva: Olli Urpela, Pintaliitodesign

Tervetuloa kuulolle ja keskustelemaan Espoon kestävästä liikenteestä. Teemakeskustelussa nostetaan esiin jokin kestävän liikenteen ajankohtainen teema. Ensimmäisissä keskusteluissa esitellään Vähähiilinen liikkuminen liikennehubeissa -hankkeen kokeilussa olleita palveluita. Tilaisuudet järjestetään etänä Teams:sin välityksellä 19.5., 16.6., 8.9., 13.10. ja 24.11. klo 15.00.

Tapahtuman juontavat liikenteen kehittämispäällikkö Mari Päätalo ja projektipäällikkö Tuomas Kiuru Espoon Kestävän kehityksen osaamiskeskuksesta. Tilaisuus kestää noin 45 minuuttia. Osallistujat voivat esittää kysymyksiä ja osallistua keskusteluun. Tilaisuuksista tehdään tallenteet. Tervetuloa mukaan!

Keskiviikko 24.11.2021 klo 15.00

Vieraanamme on Markku Suopanki, Senior Sales Manager, Traffic Gasumilta. Keskustelemme biokaasun käytöstä liikennepolttoaineena. Liikennebiokaasu on tunnistettu tärkeäksi keinoksi vähentää liikenteen ilmastopäästöjä mm. valtioneuvoston fossiilittoman liikenteen tiekartassa. Gasumilla on Pohjoismaissa jo yli 100 kaasutankkausasemaa ja yritys on yksi Pohjoismaiden suurimmista liikennebiokaasun tuottajista. Liikennebiokaasua voidaan tuottaa kotimaassa suomalaisista raaka-ainesta. Sen käyttöä lisäämällä voidaan siten korvata fossiilisia tuontituotteita. Gasumin uusiutuvaa biokaasua tuotetaan esimerkiksi kotien ja kauppojen ruokahävikistä, jätevesilietteestä ja teollisuuden sivutuotteista.

Liity tietokoneellasi tai mobiilisovelluksellasi
Klikkaa tästä liittyäksesi tapahtumaan(ulkoinen linkki)

Keskiviikko 13.10.2021 klo 15.00

Vieraanamme on Citynomadi Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Merja Taipaleenmäki. Esittelemme Tapiolan metroasemalle Citynomadin kanssa toteutettua Way Finder -palvelua, joka opastaa matkustajaa ohjaamalla häntä eteenpäin Tapiolan eri lähikohteisiin. Lisäksi keskustelemme siitä olisiko Espoossa muita vastaavia kohteita, joissa tällaisesta opastuksesta olisi hyötyä. Tämä liikkumisen kokeilu helpottaa perille löytämistä metroasemalle saapumisen jälkeen ja antaa selkeät ohjeet reitin etenemiseen. Way Finder ‑palvelu toimii esim. matkapuhelimen kautta Citynomadin verkkosivuilla osoitteessa https://www.citynomadi.com/tapiola(ulkoinen linkki). Palvelun käyttö on maksutonta. Lisätietoa(ulkoinen linkki) 

Keskiviikko 8.9.2021 klo 15.00

Vieraanamme on ryhmäpäällikkö Jonne Virtanen HSL:lta ja tilaisuuden aiheena kuinka joukkoliikennettä suunnitellaan. Kehitämme kestävän liikkumisen palveluitamme yhdessä HSL:n ja espoolaisten asukkaiden kanssa. Espoon asukkaat toivovat joukkoliikenteen kehittämistä. Kestävän liikkumisen perustan muodostaa joukkoliikenne, joka nojautuu vahvaan runkoverkkoon: lähijuniin, metroon, ratikoihin ja runkobussilinjoihin.

Keskiviikko 16.6.2021 klo 15.00

Vieraanamme ovat Mikko Pajamies ja Marko Hassinen LatausPolku Oy:sta. Keskustelemme sähköpyörien akkujen latauskaappien ensikokemuksista kauppakeskus A Blocin tiloista Espoon Otaniemessä. Espoossa lanseerattiin huhtikuussa paloturvallinen sähköpyörien akkujen latauskaappi. Teemakeskustelussa kuullaan, miten sähköpyöräilijät ovat ottaneet latauskaapit vastaan ja jutellaan muutenkin sähköpyöräilystä. Lisätietoa(ulkoinen linkki)

Keskiviikko 19.5.2021 klo 15.00

Aiheena yhteiskäyttöautopalvelut, vieraana Iiro Permikangas Omago Oy:stä. Espoossa on ollut kokeilussa Omago Oy:n yhteiskäyttöautot. Teemakeskustelussa kuullaan, miten espoolaiset ovat ottaneet alueautopalvelun vastaan ja keskustellaan, miten yhteiskäyttöautojen avulla liikenteestä voidaan tehdä sujuvaa ja ympäristöystävällistä. Lisätietoa(ulkoinen linkki).

Espoon kaupunki on asettanut tavoitteekseen olla hiilineutraali vuonna 2030. Liikenteen päästöt ovat noin kolmannes Espoon kasvihuonekaasupäästöistä. Hiilineutraalius saavutetaan korvaamalla fossiilisia polttoaineita fossiilittomilla, uudistamalla autokantaa ja mahdollistamalla siirtymä kestäviin kulkutapoihin kävelyyn, pyöräilyyn ja joukkoliikenteeseen.

  • Kestävä kehitys
  • Kaupunkikehitys
Koko Espoo