Palveluvastaavana koulukeittiössä: Muhis on arjen moniottelija ja Westendinpuiston koulun ruokasalin valopilkku

Mohamad Vakili, tuttavallisemmin Muhis, työskentelee Espoo Cateringissa palveluvastaavana Westendinpuiston koululla.

Mohamad Vakili, tuttavallisemmin Muhis, Westendinpuiston koulullaKuva: Taina Siltavuori

Westendinpuiston koulun lounaalla käy päivittäin hiukan yli kolmesataa asiakasta. Toisinaan ryhmät saattavat koronatilanteen vuoksi ruokailla luokissa - heille Muhis kasaa lounasvaunun, samaan tyyliin kuin päiväkodeissa. Lisäksi Muhis valmistaa ja tarjoilee esikoululaisille aamu- ja välipalan.

Lounasvalmistelut sujuvat puuhakkaasti: Muhis valmistaa keittiössä salaatin sekä lounaan energialisukkeen, ja kuumentaa tai loppuvalmistaa päivän lounaan. 

Lounasvalmisteluissa on erityisen tärkeää huolehtia siitä, että erityisruokavaliota noudattavat ruokailijat saavat kukin omaan ruokavalioonsa sopivan ruuan turvallisesti tarjottuna.

Muhis valmistaa lounaan koululaisille. Kuva: Taina Siltavuori

Työaamun rutiineihin kuuluu ruokasalin kunnostus lounasta varten. Myös ruokailun jälkeen riittää puuhaa: linjasto on tärkeä siivota ja Muhis pyyhkii ruokasalin pöydät, jotta tila on siisti ja valmis seuraavaa aamua varten.

Muhiksen päivän mukavimpia hetkiä on itse lounastarjoilu, sillä silloin voi keskittyä myös asiakaspalveluun: linjaston täydennyksen ja välisiivouksen tiimellyksessä on hyviä mahdollisuuksia jutella asiakkaiden kanssa.

Päivittäisten rennompien kuulumisten lisäksi Muhis pitää säännöllisesti yhteyttä asiakkaan kanssa: Talopalaveri järjestetään viikoittain ja yhteydenpitoa syntyy aina myös evästilausten tiimoilta.

On aika tarjoilla lounas!Kuva: Taina Siltavuori

Ruokailun ajan keittiössä on yleensä apuna tiskaaja, mutta myös Muhis osallistuu mielellään aktiivisesti astiahuoltoon.

Työhön kuuluu ruoan valmistuksen lisäksi myös paljon muita tehtäviä, jotka eivät näy ruokaileville asiakkaille. Esimerkiksi tukkukuormien vastaanotto, varastojen järjestys ja tavarankierron ylläpito ovat tärkeä osa palveluvastaavan työtä.

Omavalvontaohjelmalla on myös työtä ohjaava rooli: Muhis seuraa ja kirjaa lämpötiloja, ja ottaa ruuista näytteitä säännöllisesti. Puhtaudesta ja siisteydestä huolehtiminen on tärkeää, niin keittiössä kuin ruokasalissakin. 

Omavalvontaohjelman noudattaminen on tärkeä osa palveluvastaavan työtä. Kuva: Taina Siltavuori

Toimistotyöt ovat myös osa päivänkulkua: tukkutilaukset, ateriatilaukset, kuormakirjojen hyväksyminen, ateriamäärien seuranta, työvuorolistan ylläpito, omien henkilöstöasioiden hoitaminen henkilöstöohjelmalla, palavereihin osallistuminen Teamsin välityksellä, sähköpostin ja intranetin lukeminen vähintään kahdesti päivässä ja paljon muuta!

Koko Espoo