Espoo Catering vähentää ruokahävikkiä yhdessä ruoka-apujärjestöjen kanssa
Espoo Catering Oy on aloittanut yhteistyön ruoka-apujärjestöjen kanssa lahjoittaakseen koulukeittiöistä ylijäänyttä lounasruokaa. Yhteistyökumppaneina toimivat Manna-talo, Espoonlahden seurakunta ja Kivenkolon asukastila. Lahjoitukset aloitettiin alkuvuodesta menestyksekkäällä kokeilujaksolla, jonka jälkeen toimintamallia on päätetty jatkaa.
Toimintamalli on seuraava:
- Koululounaan päätyttyä Espoo Catering ilmoittaa ruoka-apujärjestöille ylijääneestä ruoasta, jonka keittiöhenkilökunta pakkaa astioihin.
- Ruoka-aputoimijat noutavat ruoan keittiöstä ja jakavat sen ruokaa tarvitseville.
Erinomaisesti sujunut yhteistyö on hieno esimerkki siitä, kuinka ylijäämäruoka voidaan hyödyntää tehokkaasti ja samalla auttaa niitä, jotka sitä eniten tarvitsevat.
Espoo Cateringin ensisijainen tavoite on, ettei ruokahävikkiä syntyisi lainkaan. Jos hävikkiä kuitenkin syntyy, voidaan ylijäänyt lounasruoka hyödyntää yhteistyön avulla. Koulukeittiöissä on iloittu siitä, ettei linjastolta ylijäänyt ruoka mene hukkaan.
Espoo Catering osallistuu pääkaupunkiseudun FoodWaste Ecosystem -hankkeeseen, jonka tavoitteena on ruokahävikin vähentäminen ja hävikkiruoan hyödyntäminen. Ylijääneen ruoan lahjoittamisen kehittäminen on yksi osa tätä hanketta.