Espoo Catering esittelee: Jouluinen pistaasi-suklaabrownie
Muistatko vielä viime vuodelta joulun parhaan cookie-reseptin? Tuotekehittäjämme Ville on ollut jälleen vauhdissa ja suunnitellut suussa sulavan jouluisen pistaasi-suklaabrownien.
Pohja:
180 g ohuita piparkakkuja
75 g voita
Taikina:
160 g voita
4 dl sokeria
60 g kaakaojauhetta
3 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
250 g suolattuja, kuorellisia pistaaseja (145 g kuorittuna)
100 g kuivattuja karpaloita
125 g tummaa suklaata
Kinuski:
1 dl sokeria
0,25 dl vettä
1 dl kuohukermaa
suolaa
voita
Päälle:
Piparimurua
Toimintaohjeet
- Sulata voi, murskaa piparit. Lisää voi piparimurun joukkoon. Vuoraa 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Taputtele muruseos pohjalle.
- Sulata voi. Sekoita sokeri ja kaakaojauhe keskenään. Lisää voisula ja vatkaa tasaiseksi.
- Lisää kananmunat yksitellen taikinaan, vatkaa tasaiseksi.
- Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Kuori pistaasit ja rouhi suklaa. Sekoita pistaasit, karpalot ja suklaa taikinaan kauhalla.
- Lisää taikina murupohjan päälle.
- Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kiertoilmauunissa 150 astetta.
- Lämmitä vettä ja sokeria kattilassa miedolla lämmöllä sekoittamatta, kunnes sokeri sulaa eli kunnes liemi on kirkasta. Keitä seosta, kunnes se ruskistuu. Älä sekoita.
- Lisää kerma ja sekoita. Keitä noin 5 minuuttia.
- Lisää voi ja suola.
- Kaada kinuski kakun päälle ja lisää piparimuru.
Herkullista joulunodotusta!