JuuriJuhla-RotFestin päätöskonsertti: Muzsikás (HU)

Kuvassa Muzsikás-yhtye.

Aika

15.4.2023 klo 19.00 – 20.15 EET/EEST

Paikka

Sellosali

Soittoniekanaukio 1 A, 02600 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Järjestäjä

JuuriJuhla-RotFest

Hinta

  • 20/15 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €), lippu.fi

Osta lippu(ulkoinen linkki)

Tapahtuman nettisivut

juurijuhla.fi(ulkoinen linkki)

Muzsikás on Unkarin rikkaan kansanmusiikkiperinteen edustajista ehkä legendaarisin, kansainvälisesti tunnettu ja tunnustettu yhtye, joka juhlistaa viiden vuosikymmenen mittaista ainutlaatuista taivaltaan ”lempimaassaan Suomessa”, kuten yhtyeen kontrabasisti Dániel Hamar asian muotoilee.

Vuonna 1973 perustettu yhtye tarjoaa festivaalille ikimuistoisen loppuhuipennuksen sopivasti juuri 20 vuotta täyttävässä Sellosalissa. Muzsikás sai alkunsa 1970-luvun tanssitaloliikkeen ja perinnetietoisuuden nostaessa päätään Unkarissa, ja tänä päivänä yhtye on maansa kiistaton kulttuurilähettiläs, jonka muusikot ovat paitsi soittimiensa virtuooseja myös musiikkiperinteen tuntijoita. Kaikissa Euroopan, Yhdysvaltojen ja Japanin merkittävimmissä konserttisaleissa esiintynyt Muzsikás saadaan pitkän tauon jälkeen Suomeen – lämpimästi tervetuloa, szeretettel várunk! Sellosalin lämpiössä on konsertin jälkeen luvassa tanssitupa ja jamit, joissa unkarilaisen perinnemusiikin vastustamattomaan imuun pääsee jokainen mukaan.

Mihály Sipos, viulu
László Porteleki, viulu, koboz, tambura, laulu
Dániel Hamar, kontrabasso, gardon, rummut
Péter Éri, alttoviulu, kontra, huilut, mandoliini
Hanga Kacsó, laulu, tanssi
István Berecz, tanssi

Konsertti toteutetaan Unkarin Taideakatemian (MMA), Liszt-instituutin, JuuriJuhla–RotFestin ja Sellosalin yhteistuotantona.

Konsertin jälkeen jamit lämpiössä.

Kesto 1 h 15 min

Kaikukortti-tapahtuma

Naulakkomaksu 2 €

  • Leppävaara
  • musiikki
  • kulttuuritapahtumat