Tuhat tarinaa Espoosta

Tuhat tarinaa Espoosta -näyttelyn sisääntulo.

Aika

17.1.2022 – 17.1.2025 EET/EEST

Paikka

KAMU Espoon kaupunginmuseo

Ahertajantie 5, 02100 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

KAMU WeeGeellä

Järjestäjä

KAMU Espoon kaupunginmuseo

Hinta

  • 20 € Näyttelykeskus WeeGeen yhteislippu, 10 € Alennusyhteislippu

Osta lippu

Tapahtuman nettisivut

espoo.fi

Näyttely kertoo Espoosta viidellä eri aikakaudella, viidessä eri paikassa: kivikauden hylkeenpyytäjistä Bosmalmissa, keskiajan maanviljelijöistä Mankbyssä, herrasväestä ja rahvaasta Albergassa, tehdastyöläisistä Kauklahdessa ja kaupunkielämästä lähiöissä. Näyttelyssä selviää miten Espoo on syntynyt, keitä espoolaiset ovat ja miten Espoosta tuli sellainen kuin se nyt on.

Museokävijä kulkee näyttelyssä kivikaudelta kartanoiden maailmaan ja varhaisen teollisuuden ja teknisten uutuuksien äärelle. Lasitehtaalaisen mökistä ja pirtukauppiaan puuhista kuljetaan vinhasti kasvavaan moderniin ja kulutustavaroilla kyllästettyyn Espooseen. Näyttelyssä kävijä kohtaa Espoon keskiaikaisen kultasormuksen, maanviljelijöitä innostaneen maamoottorin sekä vapaaherrattaren elegantin ylellisyyden ja vilahtaapa Albergan kartanon kummituskin valppaan katsojan näköpiiriin.

Näyttelyssä on museokävijän iloksi runsaasti erilaisia lähestymistapoja menneisyyteen. Näyttelyn runsas esinemaailma, viihdyttävät ja yllättävät tekniset ratkaisut, erilaiset filmit, Mankbyn kylän pienoismalli ja monet toiminnalliset mahdollisuudet, kuten tuliporan kokeilu kivikauden talossa tarjoavat museokävijälle aivan uudenlaisen näyttelykokemuksen. Näyttelyssä on jotakin kaikille aisteille! Näyttelyn yhteydessä voi myös tutustua lyhytelokuvaan nimeltä Punaisen hirven jäljillä - tehtävä Espoossa. ”Filmi kertoo espoolaisen maiseman muutoksesta viimeisen sadan vuoden aikana. Kädenjälkeään etsivä Alkuperäinen Espoolainen kohtaa outoja uudisasukkaita mitä ihmeellisimmissä paikoissa,” kertoo lyhytelokuvan käsikirjoittaja ja ohjaaja Joonas Schwanck.

Tutustu myös Tuhat tarinaa Espoosta 360 - virtuaalinäyttelyyn, johon on helppo hypätä niin tietokoneelta kuin mobiililaitteltakin. Verkkonäyttely kannattaa suurentaa koko näytön tilaan katselun helpottamiseksi. Verkkonäyttelyn löydät KAMU WeeGeellä Historiaa verkossa -sivulta.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään runsaasti ohjelmaa ja opastuksia. Opasvaraukset ja tiedustelut KAMU Espoon kaupunginmuseo, p. (09) 816 57052 ti-su 11-17.

  • Tapiola
  • kulttuuritapahtumat
  • museot