Etäasukastilaisuus: Karapellon kaavaehdotus

Havainnekuvassa Karapellon uusi asuinalue ilasta kuvattuna Dreijanpuistosta etelään.

Aika

14.12.2021 klo 15.00–17.00

Paikka

Internet

Järjestäjä

Kaupunkiympäristö

Hinta

Vapaa pääsy

Tapahtuman nettisivut

espoo.fi(ulkoinen linkki)

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan Karapellon kaavaehdotukseen! Asukkaille ja muille kiinnostuneille suunnattu tilaisuus järjestetään Microsoft Teamsin välityksellä 14.12.2021 klo 17–19. Radan varressa sijaitseva Karapelto on osa Keraa, josta rakentuu ekologinen ja tiivis kaupunkialue.

Esittelemme ehdotusvaiheessa olevan kaavan sisältöä, tutustumme arkkitehtien suunnitelmiin ja luomme katsauksen alueen liikennejärjestelyihin. Puhumme myös alueelle suunnitteella olevasta taideohjelmasta ja kaupunkivihreästä. Samalla kokoamme yhteen asukkaiden näkemyksiä kaavaehdotuksesta.

Kaavaehdotusta on muutettu luonnosvaiheen jälkeen asukkaiden palautteen pohjalta: rakennusten sijoittelua ja korkeutta on muokattu ja viheralueiden määrää on lisätty.

Paikalla kaavan sisältöjä valottamassa ja kysymyksiin vastaamassa ovat ainakin kaavan päävalmistelija Tiina Piironen, projektinjohtaja Pekka Vikkula, liikennesuunnittelija Tarja Pennanen, maisema-arkkitehti Katariina Peltola sekä edustajia arkkitehtitoimistoilta, jotka ovat tehneet kaavasta viitteellisiä suunnitteluratkaisuja. Espoon kaupunkisuunnittelulautakuntaa tilaisuudessa edustaa valtuutettu Anders Portin.

Pääset liittymään etätilaisuuteen kopioimalla tämän linkin selaimeesi: https://bit.ly/Karapelto1412info

Ei ennakkoilmoittautumista, nähdään Teamsissa!

Huom! Osallistumiseen tarvitset toimivan verkkoyhteyden ja tietokoneen tai puhelimen, jossa on mikrofoni ja mielellään myös kamera. Halutessasi voit tulla jo 16.45 alkaen testaamaan mikrofonin toimivuutta.

Mistä on kyse?

Radan varressa sijaitseva Karapelto on osa Keraa, josta rakentuu ekologinen ja tiivis kaupunkialue. Alueella nyt sijaitsevat logistiikkatoiminnot ovat poistumassa, ja Karapeltoa kehitetään kaupunkimaiseksi asuin- ja työpaikka-alueeksi.

Junaradan pohjoispuolella sijaitseva Karapelto on osa tulevaa Keran paikalliskeskusta, joka rakentuu junaradan molemmin puolin.

Karapellosta tulee ekologinen ja tiivis kaupunkialue, jossa on helppo kulkea jalan ja pyörällä. Karapellosta on myös erinomaiset joukkoliikenneyhteydet Keran kehittyvän aseman ansiosta.

Karapeltoon tulee koteja noin 4 400 uudelle asukkaalle. Ensimmäiset asunnot valmistuvat vuoden 2025 paikkeilla ja Karapellon rakentaminen kestää noin kymmenen vuotta.

Tapahtumailmoituksen kuva: Tietoa Finland

  • Karakallio
  • Kera
  • Online-tapahtuma
  • osallistuminen
  • asuminen
  • rakentaminen
  • ympäristö
  • kaupunkisuunnittelu