Bill Frisell Harmony (US)

Bill Frisell Harmony

Aika

28.10.2022 klo 16.00–17.30

Paikka

Sellosali

Soittoniekanaukio 1 A, 02600 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Järjestäjä

Sellosali

Hinta

  • 39 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €), lippu.fi

Osta lippu(ulkoinen linkki)

Bill Frisellin uusin projekti, neljän huippumuusikon HARMONY näki päivänvalon amerikkalaisen roots-perinteen elinvoimaisuudelle omistautuneen FreshGrass -festivaalin tilausteoksessa. HARMONYn americanan ja jazzin yhdistelmästä uutta upeaa sävelkieltä luovat kappaleet julkaistiin Blue Note -levymerkillä vuonna 2019.

Levyllä Frisellin pitkäaikainen yhteistyökumppani, vokalisti Petra Haden on keskeisessä roolissa. Muut levyn muusikot ovat sellisti-vokalisti Hank Roberts, joka on niin ikään tehnyt Frisellin kanssa pitkään yhteistyötä, sekä uudempana kasvona baritonikitaristi Luke Bergman. Hadenin unenomainen laulutaide yhdistyy trion voimakkaita tunteita välittäviin harmonioihin - ja tuo Frisellin sävellyksiin jälleen aivan uudenlaista kauneutta ja dynamiikkaa.

Frisell on työskennellyt aiemminkin upeiden laulajien kanssa, mutta HARMONY-projektissa kuullaan paitsi soolovokalisointia myös maalailevia taustalauluharmonioita. Kyseessä on ainutlaatuisten muusikkojen kombo, johon lyömäsoitinten pois jättäminen antaa oman säväyksensä: tämä yhtye liikkuu jossakin kamariyhtyeen, jazzkvartetin ja aivan omanlaisensa genren orgaanisessa äänimaisemassa.

Frisellin pitkä ura kattaa kymmeniä soololevyjä ja satoja levytyksiä muiden muassa John Zornin, Marianne Faithfullin ja Norah Jonesin kaltaisten kärkinimien kanssa. Legendaariselle ECM-levy-yhtiölle 80-luvun alusta saakka levyttäneen Frisellin musiikissa on kuultu sävyjä folkin, americanan ja countryn, usein myös elokuvamusiikin maailmoista.

Grammy-palkitun kitaralegendan oli määrä soittaa Espoossa jo keväällä 2020, mutta tuolloin koronapandemia muutti suunnitelmat.

Bill Frisell, sähkökitara
Petra Haden, laulu
Hank Roberts, sello, laulu
Luke Bergman, baritonikitara, laulu

Konsertti on siirtynyt koronapandemian takia. Vuosien 2020 ja 2021 konserttiajankohtiin ostetut liput käyvät uuteen esitysajankohtaan sellaisenaan.

Tapahtuma somessa

  • Leppävaara
  • musiikki
  • kulttuuritapahtumat