Toisen asteen kulttuuripolku

Espoon kaupungin toisen asteen kulttuuripolku tarjoaa maksuttomia taide- ja kulttuurikokemuksia Espoon toisen asteen opiskelijoille sekä opiskelupäivän aikana että vapaa-ajalla. Kulttuuripolku on suunniteltu tukemaan toisen asteen oppimistavoitteiden saavuttamista, kulttuuripalveluiden saavutettavuutta ja opiskelijoiden hyvinvointia taiteen ja kulttuurin keinoin. Kulttuuripolun sisältöjä testataan vuonna 2023.

Toisen asteen kulttuuripolku kuuluu Espoon lukioille sekä ammatilliselle perustutkinto- ja TUVA-koulutuksille. Kulttuuripolku on suunnattu sekä oppivelvollisille että aikuisille opiskelijoille. Kaikki toisen asteen kulttuuripolun palvelut ovat maksuttomia opiskelijoille, opettajille ja avustajille.

Kulttuuripolku tukee lukiokoulutuksen laaja-alaisen osaamisen osa-alueita ja ammatillisen peruskoulutuksen yhteisten tutkinnon osien (YTO-opinnot) Taide- ja luova ilmaisu -kurssin osaamistavoitteita.

Kuva: Vessi Hämäläinen

Opettajalle

Kulttuuripolun sisällöt ovat maksuttomia oppilaitoksille ja oppilaille. Opettaja voi varata ryhmävierailun kulttuurikohteeseen tai taidetoimijan vierailun oppilaitokseen. Vierailut varataan suoraan taide- ja kulttuuritoimijalta. Opettaja voi varata ryhmälleen kolme vierailua lukuvuoden aikana. On suositeltavaa, että opiskelijat saavat osallistua vierailujen tai ohjelman valintaan. Varausohjeet ja yksityiskohdat kerrotaan erikseen jokaisen taide- ja kulttuuripalvelun kohdalla. Ryhmävierailuiden käyntikohteet ja oppilaitoksiin tilattavat vierailut päivitetään tälle verkkosivulle 25.8.2023 mennessä. 

Verkkosisällöt on suunniteltu niin, että oppilaat voivat suorittaa ne itsenäisesti, mutta ne ovat myös opettajien käytettävissä oppitunneilla. Verkkosisällöt ja -tehtävät on räätälöity erityisesti ammatillisen koulutuksen Taide ja luova ilmaisu -kurssille, mutta ne ovat kaikkien toisen asteen oppilaitosten vapaasti hyödynnettävissä.

Opiskelijalle

Vapaa-ajan kulttuurikokemus

Onnea toisen asteen opiskelija! Olet oikeutettu maksuttomaan vapaa-ajan kulttuurikokemukseen kun opiskelet Omniassa, Ammattiopisto Livessä Leppävaarassa tai lukiossa Espoossa. Voit valita sinua itseäsi kiinnostavan elokuvan Kino Tapiolan ohjelmistosta, ja mennä näytökseen sinulle parhaiten sopivaan aikaan. Rentouttavaa elokuvahetkeä sinulle! 

Miten hyödynnän vapaa-ajan kulttuurikokemuksen? 

  • Maksuton elokuvalippu on lunastettavissa opiskelijakorttisovellusten välityksellä. 
  • Lukiolaisilla on käytössä Frank App -opiskelijakorttisovellus, Omniassa ja ammattiopisto Livessä on käytössä Slice.fi-sovellus.  
  • Sovellus ladataan sovelluskaupasta. Pääset kirjautumaan sovellukseen tunnuksilla. Tunnukset saat rekisteröitymällä palveluun. Rekisteröityäksesi sinulta kysytään henkilötietoja ja opiskelupaikkasi.  
  • Maksuton elokuvalippu löytyy opiskelijaetujen valikoimasta nimellä ”Kulttuurikokemus.”  
  • Lunasta elokuvalippusi Kino Tapiolan lipunmyynnissä.  
  • Varaudu näyttämään opiskelutodistus.  
  • Vapaa-ajan kulttuurikokemus on voimassa 31.12.2023 saakka. 
  • Jos sinulla on kysyttävää kulttuuriedusta, ota yhteyttä kulttuurikasvatus@espoo.fi  
Koko Espoo