Mankkaanpuron koulu

Mankkaanpuron koulu on vuosiluokkien 1.- 6. alakoulu Mankkaalla. Koulussa annetaan myös esiopetusta ja perusopetukseen valmistavaa opetusta. Mankkaanpuron koulussa on noin 500 oppilasta.

Meidän koulu

Mankkaanpuron koulu on turvallinen, iloinen ja oppimiseen innostava kasvu- ja oppimisympäristö. Hyödynnämme vahvuuksia, iloitsemme onnistumisista.

Mankkaanpurossa opimme taitoja ja tietoja. Oppimaan oppimisen taidot ovat koulun arjessa tärkeitä opittavia asioita. Käytämme oppimiseen monipuolisia työtapoja. Mankkaanpurossa lapset osallistuvat aktiivisesti oppimisen ja koulutyön suunnitteluun, toteuttamiseen, arviointiin ja kehittämiseen. Käytämme säännöllisesti tieto- ja viestintätekniikkaa työvälineenä. Tiedonhallintataitojen harjoitteleminen on tärkeä osa oppimista. Koulussamme ohjataan vastuullisen ja kestävän elämäntavan valintoihin.

Yhteistyö on meille tärkeää (oppilaat – opettajat – huoltajat). Harjoittelemme yhteistyö-, vuorovaikutus-, tunne- ja esiintymistaitoja tavoitteellisesti. Teemme Mankkaanpurossa hyvän yhteishengen eteen töitä. Toimimme yhdessä sovittujen toimintatapojen mukaisesti. Mankkaanpuro on monikulttuurinen ja kansainvälinen kouluyhteisö.

Lukuvuonna 2023-2024 Mankkaanpurossa työskentelee 22 opetusryhmää, noin 475 oppilasta, 31 opettajaa, 4 koulunkäynnin ohjaajaa, yhteisöohjaaja ja 4 lastenhoitajaa. Koulussamme annetaan esiopetusta ja maahanmuuttajien valmistavaa opetusta. Mankkaanpurossa voi opiskella A1-kielinä englantia ja saksaa, sekä A2-kielenä englantia.

Mankkaanpuron koulun opetussuunnitelma löytyy kohdasta ajankohtaista.

Kuva: Taru Turpeinen