Mankkaan koulu
Mankkaan koulu on vuosiluokkien 7-9 yläkoulu Mankkaalla. Koulussa opiskelee noin 425 oppilasta luokka-asteilla 7-9. Koulussa annetaan myös valmistavaa opetusta.
Meidän koulu
Koulussa on matemaattis-luonnontieteellinen painotusluokka. Mankkaan koulu tekee kansainvälistä yhteistyötä osallistumalla mm. e-Twinning - ja Erasmus+ projekteihin.
Koulujen työ- ja loma-ajat löytyvät kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Tukitunnit pidetään maanantaisin ja torstaisin klo 13.50-14.35 Katin luokassa.
Opetussuunnitelma
Koulussamme opetus ja kasvatus pohjautuvat opetussuunnitelmaan. Opetussuunnitelmamme kertoo, miten opetus koulussamme järjestetään sekä mitä ja miten opiskellaan. Opetussuunnitelma määrittelee oppiaineiden tavoitteet ja sisällöt sekä arvioinnin perusteet. Kunta- ja koulukohtaiset opetussuunnitelmat laaditaan valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta.
Opetettavat kielet
A-kielet: EN, SA (A1 ja A2 yhdistetty)
B1-kieli: RU
B2-kielet: RA, SA
Painotukset
Koulussa on matemaattis-luonnontieteellinen painotusluokka(ulkoinen linkki), joka tarjoaa ylöspäin eriyttävää opetusta matematiikassa ja fysiikassa. Painotusluokalla on matematiikkaa ja fysiikkaa yhteensä yksi tunti viikossa enemmän kuin muilla luokilla. Valintaperusteena on Espoon yhteinen kirjallinen valintakoe. Painotukseen haetaan Wilmassa yläkouluun haun yhteydessä.
Ajankohtaista tietoa painotusluokasta löydät täältä(ulkoinen linkki).
Poissaolot
Poissaoloa varten täytyy pyytää lupa. Jos poissaolo on 1-5 koulupäivää, pyydä lupa ryhmänohjaajalta. Jos poissaolo on yli 5 päivää, pyydä lupa rehtorilta. Ennalta tiedetyt poissaolot anotaan Wilmassa.
Jos oppilas sairastuu, ilmoita poissaolosta mahdollisimman pian ryhmänohjaajalle.
Järjestyssäännöt
Koulun järjestyssäännöt(ulkoinen linkki) ohjaavat jokaista hyviin käytöstapoihin ja toisten huomioimiseen.
Oppilaskunta
Koulussa toimii aktiivinen oppilaskunta(ulkoinen linkki). Oppilaskunnan parlamentin jäsenet valitaan lukuvuoden alussa eri luokilta.
Opiskeluhuolto
Oppilas saa koulussa tukea hyvinvointiin ja oppimiseen. Tukea voi saada oppilaanohjauksen, tukiopetuksen, osa-aikaisen erityisopetuksen, oppilashuollon palvelujen, tulkitsemis- ja avustajapalvelujen sekä yleisen, tehostetun ja erityisen tuen avulla. Kaupungin sivuilta löydät lisätietoa erilaisista tukimuodoista.
Lisätietoa opiskeluhuollon palveluista löydät kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Erityisopettajien, opinto-ohjaajien, psykologin ja kuraattorin puhelinnumerot löytyvät koulun yhteystiedoista.
Kiusaamisen ehkäiseminen
Koulussa tuemme hyvää yhteishenkeä esimerkiksi ryhmäyttämisellä ja harjoittelemalla tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Koulussamme on nollatoleranssi kiusaamiseen ja koulun aikuisten velvollisuus on puuttua havaittuihin kiusaamistilanteisiin. Oppilaita rohkaistaan kertomaan, jos heitä kiusataan tai he näkevät toisia kiusattavan. Jos epäilet, että lastasi kiusataan tai hän kiusaa muita, ota yhteys lapsesi opettajaan. Kodin tuki ja yhteistyö on erittäin tärkeää, jotta kiusaamistilanteet saadaan selvitettyä. Tarvittaessa tukena ovat myös opiskeluhuolto ja muut viranomaiset. Mankkaan koulussa on kiusaamisen ehkäisysuunnitelma(ulkoinen linkki).
Koulukohtainen suunnitelma kiusaamisen ehkäisyyn ja tukemiseen kiusaamistilanteissa.
Koulun kerhotoiminta
Koulupäivän jälkeen koululla voi olla järjestettyä kerhotoimintaa. Koulun omat kerhot ovat oppilaille maksuttomia ja vapaaehtoisia. Kerromme lukuvuosittain Wilmassa koulun kerhoista. Oppilailla on koulupäivän, perusopetuksen iltapäivätoiminnan ja koulun kerhojen ajan voimassa sama vakuutus. Koulun rehtori vastaa koulun kerhotoiminnasta.
Muu kerho- ja harrastustoiminta koulun tiloissa
Erilaisilla yhteistyötahoilla on mahdollisuus järjestää kerhoja ja muuta harrastustoimintaa koulun tiloissa. Toiminta on järjestäjästä riippuen maksutonta tai maksullista. Vastuu koulun tiloissa tapahtuvasta muusta harrastustoiminnasta on toiminnan järjestäjällä.
Yhdessä huoltajien kanssa tuemme oppilaiden kasvua, oppimista ja hyvinvointia. Kodin ja koulun yhteistyö on arvostavaa, monipuolista ja aktiivista kasvatuskumppanuutta, joka perustuu keskinäiseen luottamukseen.
Wilma
Verkkopalvelu Wilma(ulkoinen linkki) on keskeinen kodin ja koulun viestinnän väline. Saat Wilmassa viestejä ja tiedotteita lapsesi koulusta. Voit lähettää viestejä, seurata lapsesi oppimista tai selvittää poissaoloja Wilmassa.
Vanhempainyhdistykset ja luokkatoimikunnat
Vanhempainyhdistysten ja luokkatoimikuntien toiminta edistää huoltajien yhteistyötä ja antaa tilaisuuksia toinen toisiinsa tutustumiseen. Yhteistyön tuloksina on monissa kouluissa järjestetty erilaisia teemapäiviä, tapahtumia, esityksiä ja talkoita. Huoltajia kannustetaan osallistumaan ja kehittämään koulun toimintakulttuuria. Lukuvuonna 2021-2022 koulussa ei toimi vanhempainyhdistystä.
Espoossa toimii myös kaupunkitason vanhempainyhdistys: KoKoEspoo ry(ulkoinen linkki) on kodin ja koulun yhteistyöfoorumi. Yhdistys toimii vanhempainyhdistysten ja vanhempien vaikuttamis- ja tietokanavana.
Johtokunta
Espoon kouluissa on joko koulukohtaiset tai useamman koulun yhteiset johtokunnat. Johtokunnan tehtävissä korostuvat koulun tukeminen sekä hyvän yhteistyön ja turvallisen opiskeluympäristön ylläpitäminen. Johtokunta hyväksyy mm. koulun opetussuunnitelman ja lukuvuosisuunnitelman. Johtokunnassa on mukana oppilaiden vanhempia ja koulun henkilökunnan edustajia. Yläkouluissa ja yhtenäisissä peruskouluissa johtokuntatyöhön osallistuu myös oppilaiden edustajia. Johtokunta valitaan neljäksi vuodeksi kerrallaan. Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta kuvataan tarkemmin Espoon kaupungin hallintosäännössä.
Ladattavat tiedostot
- Lataa tiedosto: Johtokunnan kokouksen pöytäkirja 13.10.2022.pdf.Johtokunnan kokouksen pöytäkirja 13.10.2022.pdf
- Lataa tiedosto: Mankkaan koulun johtokunnan pöytäkirja 30.5.2022.pdf.Mankkaan koulun johtokunnan pöytäkirja 30.5.2022.pdf
- Lataa tiedosto: Johtokunnan kokouksen pöytäkirja 28.03.2023.pdf.Johtokunnan kokouksen pöytäkirja 28.03.2023.pdf
- Lataa tiedosto: Johtokunta pöytäkirja liite 28032023.pdf.Johtokunta pöytäkirja liite 28032023.pdf
Viestinnässä käytetään Wilma-järjestelmää.
Opettajien sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@opetus.espoo.fi.
Muun henkilökunnan sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@espoo.fi.
Rehtori
Nina Ala-Ojala, +358 50 5937252
Apulaisrehtorit
Johanna Hakkari, +358 40 6393631
Anna-Liisa Roiha, +358 40 6393631
Koulusihteeri
Pirita Jouhti, +358 43 8265902
Opinto-ohjaaja
Aija Helander, +358 43 8266115
Kari Mäkinen, +358 40 6366379
Erityisopettajat
Kati Kling, +358 46 8773777
Anna Strömlin , +358 40 6369393
Terveydenhoitaja
Johanna Kahlos, +358 46 8773209 (ti-pe)
Adeline Koivisto, +358 40 6368461 (ma)
Psykologi
Toistaiseksi koululla ei ole koulupsykologia.
Kuraattori
Elina Mäki, +358 50 3533471
Vahtimestari
Bahaoui Abdelaziz, +358 50 3368437
Kiinteistönhoitaja
Haxhiu Bekim, +358 50 3704246
Kouluruokailu
Palveluvastaava Anna-Leena Leino, +358 40 1863409
kouluravintola.mankkaa@palmia.fi