Kalajärven koulu
Kalajärven koulu on Pohjois-Espoossa sijaitseva vuosiluokkien 1-9 yhtenäinen peruskoulu. Koulussa opiskelee noin 415 oppilasta.
Meidän koulu
Kalajärven koulu on Pohjois-Espoossa sijaitseva yhtenäinen peruskoulu, joka tarjoaa yleisopetusta luokilla 1-9. Opetusta järjestetään myös pienryhmissä, joissa annetaan erityisopetusta. Oppilasmäärä koulussa on noin 415. Esiopetuksesta ja siihen liittyvästä päivähoidosta vastaa Kalajärven päiväkoti.
Kalajärven koulussa on ensimmäisenä vieraana kielenä A1-englanti. Valinnaisina kielinä voi neljänneltä luokalta alkaen opiskella A2-ruotsia tai -saksaa sekä kahdeksannelta luokalta alkaen B2-ranskaa tai -saksaa.
Kalajärven koulu kannustaa oppilasta tietojen ja taitojen hankintaan ja antaa hänelle mahdollisuuden kehittyä vastuuntuntoiseksi, elämäänsä hallitsevaksi, hyvän itsetunnon omaavaksi yksilöksi ja yhteiskunnan jäseneksi. Koulu kehittää oppilaan valmiuksia opiskelua, työtä ja elämää varten. Koulussamme kiinnitetään erityistä huomiota oppilaiden hyvinvointiin ja osallistamiseen.
Kalajärven koulu toimii tällä hetkellä kahdessa eri toimipisteessä koulun rakennushankkeen vuoksi syyslukukauden 2023 loppuun saakka. Alakoulu toimii Kalajärvellä koulun C- ja D-rakennuksissa (Hiirisuontie 1) ja yläkoulu Järvenperän koulun viereisissä parakeissa (Auroranmäki 1). Uusi koulu valmistuu tammikuussa 2024.
Lukuvuoden työ- ja loma-ajat
Koulujen työ- ja loma-ajat löytyvät kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Kalajärven koulun, päiväkodin ja nuorisotilan rakentaminen
Alla ladattavissa ja luettavissa Lujatalo Oy:n Kalajärven koulun työmaan viikkotiedotteet.
Ladattavat tiedostot
- Lataa tiedosto: Viikkotiedote Kalajärven koulun työmaa VK 10 2022.pdf.Viikkotiedote Kalajärven koulun työmaa VK 10 2022.pdf
- Lataa tiedosto: Viikkotiedote Kalajärven koulun työmaa VK 12 2022.pdf.Viikkotiedote Kalajärven koulun työmaa VK 12 2022.pdf
- Lataa tiedosto: Viikkotiedote Kalajärven koulun työmaa VK 14 2022.pdf.Viikkotiedote Kalajärven koulun työmaa VK 14 2022.pdf
- Lataa tiedosto: Viikkotiedote Kalajärven koulun työmaa VK 16 2022.pdf.Viikkotiedote Kalajärven koulun työmaa VK 16 2022.pdf
- Lataa tiedosto: Viikkotiedote Kalajärven koulun työmaa VK 18 2022.pdf.Viikkotiedote Kalajärven koulun työmaa VK 18 2022.pdf
- Lataa tiedosto: Viikkotiedote Kalajärven koulun työmaa VK 20 2022.pdf.Viikkotiedote Kalajärven koulun työmaa VK 20 2022.pdf
- Lataa tiedosto: Viikkotiedote Kalajärven koulun työmaa VK 22 2022.pdf.Viikkotiedote Kalajärven koulun työmaa VK 22 2022.pdf
- Lataa tiedosto: Viikkotiedote Kalajärven koulun työmaa VK 24 2022.pdf.Viikkotiedote Kalajärven koulun työmaa VK 24 2022.pdf


Infotilaisuudet
Ladattavat tiedostot
- Lataa tiedosto: Kalajärven koulun koulutulokkaiden huoltajainfo 25.5.2022.Kalajärven koulun koulutulokkaiden huoltajainfo 25.5.2022
- Lataa tiedosto: Kalajärven koulun tulevien 7.-luokkalaisten info 18.5.2022.Kalajärven koulun tulevien 7.-luokkalaisten info 18.5.2022
- Lataa tiedosto: Kalajärven koulun tulevien 7.-luokkalaisten valinnaisaineet ja kurssikuvaukset.Kalajärven koulun tulevien 7.-luokkalaisten valinnaisaineet ja kurssikuvaukset
9.- ja 10.-luokkalaisten yhteisvalintailta 26.1.2022 - yhteishakua käsittelevä osuus
Oppivelvollisen on hakeuduttava ennen perusopetuksen viimeisen vuosiluokan päättymistä toisen asteen koulutukseen, nivelvaiheen koulutukseen tai muuhun oppivelvollisuuden piiriin kuuluvaan koulutukseen. Oppivelvollinen voi hakeutua koulutukseen valtakunnallisten hakumenettelyiden kautta (yhteishaku) tai muutoin. Jos oppivelvollinen ei saa opiskelupaikkaa yhteishaussa, hakeutumisvelvollisuus jatkuu niin kauan kunnes oppivelvollinen saa koulutuspaikan.
Ladattavat tiedostot
Valinnaisaineilta ke 19.1.2022
8.-9- luokkien valinnaisaineilta pidettiin ke 19.1.2022. Ohessa liitetiedostoina illan esitysmateriaali sekä valinnaisainekortti, jonka voi tulostaa, täyttää ja palauttaa koululle. Koululla lähiopetukseen osallistuvat oppilaat saavat valinnaisainekortin koululta.
Ladattavat tiedostot
Koulun arvot ja toiminta-ajatus
Kalajärven koulun arvot ovat hyvinvointi, osallisuus, reiluus ja vastuullisuus.
Hyvinvointi
- Myönteinen elämänasenne
- Turvalliset ja terveelliset elämäntavat
- Omien vahvuuksien löytäminen
Osallisuus
- Yhdessä tekeminen
- Yhteisiin asioihin vaikuttaminen
Reiluus
- Kaikkien kohteleminen tasavertaisina
- Itsensä ja toisen kunnioittaminen
- Kohtaaminen
- Ennakkoluulottomuus
- Välittäminen
Vastuullisuus
- Itsestä
- Ympäristöstä
- Toisista
Kalajärven koulussa tuetaan oppilaiden hyvinvointia, kasvamista ja oppimista siten, että jokainen lapsi ja nuori yltää omaan parhaimpaansa. Heistä kasvaa tulevaisuuden osaajia, jotka tuntevat omat vahvuutensa ja osaavat työskennellä tavoitteellisesti osana yhteisöä. Oppilaita kannustetaan vaikuttamaan aktiivisesti yhteisiin asioihin koulussa, yhteiskunnassa ja maailmassa.
Koulun visio
Kalajärven koulun visio on Yhdessä kohti hyvää.
Yhdessä
- Kalajärven koulu on koko kylän koulu, jossa on me-henki eikä ketään jätetä yksin.
- Huomaamme ja kohtaamme toiset ystävällisesti.
- Otamme vastuuta itsestä, toisesta ja ympäristöstä.
- Voimme vaikuttaa yhteisiin asioihin.
Kohti
- Oppilas opiskelee tavoitteellisesti ja edistää hyvää oppimisilmapiiriä.
- Oppilas oppii tuntemaan itseään ja luottamaan omiin vahvuuksiinsa.
- Koko kouluyhteisö on mukana luomassa parempaa huomista. Yhteisöön kuuluu oppilaat, huoltajat, henkilökunta ja kaikki yhteistyökumppanit.
Hyvää
- Hyvinvointi, kasvaminen ja oppiminen ovat toiminnan keskiössä.
- Jokainen on arvokas ja ainutlaatuinen.
- Lähiluonto on meille tärkeä hyvinvoinnin lähde ja oppimisen paikka.
- Toimimme hyvän, turvallisen ja terveellisen arjen hyväksi.
Meille Kalajärvellä on tärkeää, että toimimme yhdessä. Meille on tärkeää, että työskentelemme joka päivä kohti arvojemme mukaista koulua. Meille on myös tärkeää, että koulussamme hyvä pääsee näkyviin ja se huomataan.
Oppilaskunta
Kalajärven koulun oppilaskunnan hallitus edustaa koulun oppilaita koulua koskevissa asioissa. Hallitus suunnittelee ja toteuttaa erilaisia tapahtumia. Tällaisia tapahtumia ovat esimerkiksi Kammokuja lokakuun lopulla, Nenäpäivän hyväntekeväisyys-muotinäytös marraskuun lopulla, Ystävänpäiväradio helmikuussa ja Talent-kilpailu toukokuussa. Oppilaskunnan hallitus kokoontuu noin joka toinen viikko. Hallituksen tehtäviin kuuluu lisäksi kehittää koulun toimintaa. Hallitus on esimerkiksi tehnyt lukuisia ehdotuksia ja järjestänyt erilaisia tempauksia koulun viihtyisyyden lisäämiseksi.
Opetussuunnitelma
Koulussamme opetus ja kasvatus pohjautuvat opetussuunnitelmaan. Opetussuunnitelmamme kertoo, miten opetus koulussamme järjestetään sekä mitä ja miten opiskellaan. Opetussuunnitelma määrittelee oppiaineiden tavoitteet ja sisällöt sekä arvioinnin perusteet.
Espoossa painotetaan positiivisen kasvatuksen ja opetuksen näkökulmaa. Tämä tarkoittaa sitä, että autamme oppilaita tunnistamaan ja hyödyntämään omia vahvuuksiaan. Rohkaiseva ohjaus ja kannustava palaute lisäävät oppilaan luottamusta omiin mahdollisuuksiinsa. Oppimisen haasteisiin vastaamme kehittämällä oppilaan vahvuuksia edelleen.
Kalajärven koulu kannustaa oppilasta tietojen ja taitojen hankintaan ja antaa hänelle mahdollisuuden kehittyä vastuuntuntoiseksi, elämäänsä hallitsevaksi, hyvän itsetunnon omaavaksi yksilöksi ja yhteiskunnan jäseneksi. Koulu kehittää oppilaan valmiuksia opiskelua, työtä ja elämää varten.
Arviointi
Arviointi ohjaa ja kannustaa oppilaan opiskelua. Se kohdistuu opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti oppimiseen, työskentelyyn ja käyttäytymiseen. Arviointi kehittää myös oppilaan itsearviointitaitoja. Suurin osa arvioinnista tapahtuu koulutyön arjessa, opettajan ja oppilaan välisessä vuorovaikutuksessa.
Espoossa oppimisen arviointia ohjaa positiivisen kasvatuksen ja opetuksen näkökulma.
On tärkeää, että oppimisen arviointi on kannustavaa, realistista ja tavoitteiden mukaista. Arvioinnissa käytetään monipuolisia, joustavia ja tilanteeseen sovitettuja menetelmiä. Oppilaan tarpeet ja tilanne otetaan huomioon. Sekä oppilaan että huoltajan tulee saada riittävästi tietoa arvioinnista.
Poissaolot
Poissaoloa varten täytyy pyytää lupa. Jos poissaolo kestää 1-5 koulupäivää, pyydä lupa luokanopettajalta tai luokanvalvojalta. Jos poissaolo kestää yli 5 päivää, pyydä lupa rehtorilta. Jos oppilas sairastuu, ilmoita poissaolosta Wilman kautta oppilaan opettajille mahdollisimman pian.
Järjestyssäännöt
Tutustu koulumme sääntöihin ja käytänteisiin alla.
Ladattavat tiedostot
Opiskeluhuolto
Oppilas saa koulussa tukea hyvinvointiin ja oppimiseen. Tukea voi saada oppilaanohjauksen, tukiopetuksen, osa-aikaisen erityisopetuksen, oppilashuollon palvelujen, tulkitsemis- ja avustajapalvelujen sekä yleisen, tehostetun ja erityisen tuen avulla. Kaupungin sivuilta löydät lisätietoa erilaisista tukimuodoista.
Oppimisen ja hyvinvoinnin tuen yhteyshenkilöt koulussamme löytyvät Yhteystiedot-sivulta. Kodin ja koulun välinen yhteistyö on oppilaan kasvun, oppimisen ja hyvinvoinnin kannalta ensisijaisen arvokasta ja tärkeää.
Kiusaamisen ehkäiseminen
Koulussa tuemme hyvää yhteishenkeä esimerkiksi ryhmäyttämisellä ja harjoittelemalla tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Koulun aikuiset puuttuvat kiusaamiseen aina, kun he havaitsevat kiusaamista tai saavat tietää sellaisesta. Oppilaita rohkaistaan kertomaan, jos heitä kiusataan tai he näkevät toisia kiusattavan. Jos epäilet, että lastasi kiusataan tai hän kiusaa muita, ota yhteys lapsesi luokaopettajaan tai -valvojaan. Kodin tuki ja yhteistyö on erittäin tärkeää, jotta kiusaamistilanteet saadaan selvitettyä. Tarvittaessa tukena ovat myös opiskeluhuolto ja muut viranomaiset.
Kiusaamistilanteiden selvittelyssä keskeistä on seuranta, jota jatketaan niin kauan, että kiusaaminen loppuu kokonaan.
Kiusaamiseen puuttumisen malli Kalajärven koulussa
1. Kiusaamisesta tiedon saanut opettaja ilmoittaa kiusaamisesta Tuko-tiimille ( = Turvallinen koulu –tiimi).
2. Tiimi puhuttelee molemmat osapuolet tavoitteena saada kiusaaminen loppumaan.
3. Seuranta n. viikon sisään ensimmäisestä käsittelystä ja myöhemmin hieman pidemmillä väleillä.
4. Jos kiusaaminen jatkuu, huoltaja / koulun aikuinen ilmoittaa tilanteesta viipymättä luokanopettajalle/-valvojalle tai Tuko-tiimille.
5. Kiusaajan huoltajat kutsutaan koululle, jossa palaveri apulaisrehtorin ja tiimin kanssa, tarvittaessa mukana myös rehtori.
Kuka tahansa kiusaamista koulussamme havainnut voi ilmoittaa asiasta sähköpostiosoitteeseen eikiusaamiselle.kalajarvenkoulu@espoo.fi. Osoitteeseen tullut posti tarkistetaan säännöllisesti, mutta siitä ei voi lähettää vastausviestiä tai kuittausta, että sähköposti on on tullut perille.
Iltapäivätoiminta
Perusopetuksen iltapäivätoiminta on ohjattua ryhmämuotoista toimintaa, jossa 15 lapsen ryhmää ohjaa yksi aikuinen. Lue lisää iltapäivätoimintaan hakemisesta kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Koulun kerhotoiminta
Koulupäivän jälkeen koululla järjestetään kerhotoimintaa. Koulun omat kerhot ovat oppilaille maksuttomia ja vapaaehtoisia. Kerromme Wilmassa koulun kerhoista. Oppilailla on koulupäivän, perusopetuksen iltapäivätoiminnan ja koulun kerhojen ajan voimassa sama vakuutus. Koulun rehtori vastaa koulun kerhotoiminnasta.
Muu kerho- ja harrastustoiminta koulun tiloissa
Erilaisilla yhteistyötahoilla on mahdollisuus järjestää kerhoja ja muuta harrastustoimintaa koulun tiloissa. Toiminta on järjestäjästä riippuen maksutonta tai maksullista. Vastuu koulun tiloissa tapahtuvasta muusta harrastustoiminnasta on toiminnan järjestäjällä.
Wilma
Verkkopalvelu Wilma on keskeinen kodin ja koulun viestinnän väline. Saat Wilmassa viestejä ja tiedotteita lapsesi koulusta. Voit lähettää viestejä, seurata lapsesi oppimista tai ilmoittaa sekä selvittää poissaoloja Wilmassa.
Vanhempainyhdistykset ja luokkatoimikunnat
Vanhempainyhdistysten ja luokkatoimikuntien toiminta edistää huoltajien yhteistyötä ja antaa tilaisuuksia toinen toisiinsa tutustumiseen. Yhteistyön tuloksina on monissa kouluissa järjestetty erilaisia teemapäiviä, tapahtumia, esityksiä ja talkoita. Huoltajia kannustetaan osallistumaan ja kehittämään koulun toimintakulttuuria.
Kalajärven koulussa toimii vanhempainyhdistys, jonka edustajat vierailevat syksyn vanhempainilloissa esittelemässä yhdistyksen toimintaa. Yhteystiedot saat myös lapsesi opettajalta. Myös luokkatoimikuntien toiminnasta voit tiedustella lapsesi luokanopettajalta tai luokanvalvojalta.
Espoossa toimii myös kaupunkitason vanhempainyhdistys: KoKoEspoo ry on kodin ja koulun yhteistyöfoorumi. Yhdistys toimii vanhempainyhdistysten ja vanhempien vaikuttamis- ja tietokanavana.
Johtokunta
Espoon kouluissa on joko koulukohtaiset tai useamman koulun yhteiset johtokunnat. Johtokunnan tehtävissä korostuvat koulun tukeminen sekä hyvän yhteistyön ja turvallisen opiskeluympäristön ylläpitäminen. Johtokunta hyväksyy mm. koulun opetussuunnitelman ja lukuvuosisuunnitelman. Johtokunnassa on mukana oppilaiden vanhempia ja koulun henkilökunnan edustajia. Yläkouluissa ja yhtenäisissä peruskouluissa johtokuntatyöhön osallistuu myös oppilaiden edustajia. Johtokunta valitaan neljäksi vuodeksi kerrallaan. Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta kuvataan tarkemmin Espoon kaupungin hallintosäännössä.
Johtokunnan jäsenet
Varsinaiset jäsenet (Varajäsenet)
Riikka Ahonvala pj. (Eila Meuronen)
Mikko Peltonen varapj. (Eija Isolahti)
Mari Sorvali (Tuuli Mäkiranta-Laitinen)
Tomi Räsänen (Sami Häkkinen)
Minna Markkula (Mirjami Tuomikoski)
Henkilökunnan edustajat
Pirjo Ihalainen (Mona Oksanen)
Antti Laukkanen (Dima Vyskobov)
Oppilasjäsenet
Cecilia Kihniä
Miika Salminen
Esittelijä ja sihteeri
Maria Similä (Janika Jernfors)
Johtokunnan kokouspöytäkirjat
Ladattavat tiedostot
- Lataa tiedosto: Kalajärven koulun johtokunnan kokouksen 23.5.2022 pöytäkirjan liite 1: yläkoulun päivärytmin muutos.Kalajärven koulun johtokunnan kokouksen 23.5.2022 pöytäkirjan liite 1: yläkoulun päivärytmin muutos
- Lataa tiedosto: Kalajärven koulun johtokunnan kokouksen 23.5.2022 pöytäkirjan liite 2: TEPPO-lyhytvalinnaisaine.Kalajärven koulun johtokunnan kokouksen 23.5.2022 pöytäkirjan liite 2: TEPPO-lyhytvalinnaisaine
- Lataa tiedosto: 2022-05-23 Liite 3: Lukuvuosisuunnitelman 2021-2022 arviointi.2022-05-23 Liite 3: Lukuvuosisuunnitelman 2021-2022 arviointi
- Lataa tiedosto: Kalajärven koulun johtokunnan kokouksen pöytäkirja 23.6.2022.Kalajärven koulun johtokunnan kokouksen pöytäkirja 23.6.2022
Hallinnon sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@espoo.fi.
Opettajien sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@opetus.espoo.fi.
Rehtori
Maria Similä, 040 5537827
Apulaisrehtorit
Janika Jernfors (alakoulu), 050 4068664
Jenni Malinen (yläkoulu), 040 6394966
Opettajat
Opettajanhuoneet
Alakoulu, 09 816 59112
Yläkoulu, 040 6394363
Alkuopetus, 040 6394487
Opinto-ohjaaja
Henna Jussila, 040 5053732
Erityisopettajat
Anna Jokinen, 0405079789
Jaana Juvonen, 040 6394962
Elina Karjalainen, 040 6394961
Emma Kokkonen, 040 6394963
Jenni Malinen, 040 6394966
Eveliina Salomaa, 040 6394364
Luokanopettajat
1A Mona Oksanen ja Kauri Uljas
2A Kati Heinonen ja Sanna Moisio
3A Anniina Kröger ja Siiri Murto-Ryhänen
4A Jari Kankkunen
4B Minna Narkaus
5A Pirjo Ihalainen
5B Susanna Lallement
6A Antti Laukkanen
4-6C Eveliina Salomaa
Luokanvalvojat
7A Katariina Nieminen
7B Laura de Bresser
7C Antti Kiuru
8A Erkki Hautala
8B Soila Häkkinen
8D Tapio Sarjanoja
9A Kaisa Korhonen
9B Elina Tammiranta-Summa
9C Sari Järvinen
10A Elina Karjalainen
Aineenopettajat
Laura de Bresser (suomen kieli ja kirjallisuus)
Erkki Hautala (historia, käsityö)
Soila Häkkinen (englanti, ruotsi)
Pirjo Ihalainen (käsityö)
Henna Jussila (oppilaanohjaus)
Sari Järvinen (kotitalous, terveystieto)
Jari Ketola (ortodoksinen uskonto)
Antti Kiuru (biologia ja maantieto)
Kaisa Korhonen (musiikki, terveystieto)
Antti Laukkanen (liikunta)
Tiia-Maria Lehtola (liikunta, terveystieto)
Mari Lyytikäinen (elämänkatsomustieto, evankelisluterilainen uskonto, historia, yhteiskuntaoppi)
Tarja Myyrä (englanti, ruotsi)
Anna-Kaisa Myllykangas (fysiikka, kemia, matematiikka)
Katariina Nieminen (elämänkatsomustieto, historia, suomen kieli ja kirjallisuus, yhteiskuntaoppi)
Eva Reinikainen (katolinen uskonto)
Rafika Saama (islamin uskonto)
Teodora Salama (fysiikka, kemia, matematiikka)
Olli Santala (englanti, ruotsi)
Tapio Sarjanoja (fysiikka, kemia, matematiikka, tietotekniikka)
Elina Tammiranta-Summa (kuvataide, terveystieto)
Dima Vyskubov (englanti, ruotsi, saksa)
Muu henkilökunta
Koulusihteeri
Helena Lankinen, 040 6393345
Terveydenhoitaja
Sari Kupari, 040 5526436
Koulukuraattori
Soraja Harjula, 040 6369597