Räätälöi museoelämys

Tulossa synttärit, pikkujoulut, kaveri- tai työporukan retkipäivä ja tarve löytää ohjelmaa? Varaa opastus näyttelyyn, inspiroiva arkkitehtuurimatka Tapiolaan tai arkkitehtuuri- ja historiakävely. Voit räätälöidä omalle ryhmällesi sopivan retken KAMU Espoon kaupunginmuseon tarjoamista työpajoista ja opastuksista.

Inspiroiva arkkitehtuurimatka Tapiolaan

Kulttuurimatkalla Tapiolaan tutustut alueen ainutlaatuiseen arkkitehtuuriin ja asumisen ratkaisuihin. Näe modernin puutarhakaupungin ominaispiirteitä, jotka nostivat suomalaisen kaupunkisuunnittelun maailmanmaineeseen. Ihastele Tapiolan keskustan maamerkkejä ja kulje kokeellisten rivitalojen ohi. 

Voitte räätälöidä omalle työyhteisöllenne sopivan retkipäivän KAMU Espoon kaupunginmuseon tarjoamista työpajoista ja opastuksista. Voitte valita inspiroivia työpajoja, joissa pääsette kehittelemään uudenlaisen lähiön Rakenna lähiö -pajassa, ja olla oman elämänne arkkitehteja ja rakentaa unelmienne asunnon. Jos haluatte liikunnallisen päivän ulkoilmassa, niin kierros voi sisältää kulttuurikävelyjä, joilla tutustutaan Tapiolan arkkitehtuuriin opastuksen avulla tai itsenäisesti. Retkipäivän kruunaa herkullinen lounas tai illallinen laadukkaassa ravintolassa.

Arkkitehtuurityöpajat

Terveisiä Espoosta –postikorttipaja 

Työpajassa tarkastellaan espoolaista kulttuurimaisemaa ja tehdään omat Espoo-kortit. 

Rakenna lähiö -paja 

Pienryhmäpajassa suunnitellaan 1950-luvun Espooseen hyvää elämää tarjoava lähiö ja tutustutaan espoolaisten metsälähiöiden syntyyn. 

Arkkitehtuuri- ja historiakävelyt

Puutarhakaupunki Tapiolan arkkitehtuurikierros

Kuljetaan modernin kansallismaiseman läpi metrolta WeeGeelle tai WeeGeeltä metrolle. Aarne Ervin 1960-luvun alun keskustaa, ”cityä”, esiteltiin kansainvälisille vieraille suomalaisen modernin arkkitehtuurin huipentumana. Itäisessä lähiössä rakennettiin maastoon sopeutuvia rivi- ja kerrostaloja, ”poikamieshotelli” Mäntytorni, ”traktoritehdas” -elementtitalo ja kylän sydän Kino Tapiola. Kaija ja Heikki Sirenin suunnitteleman Kontiontie 3:n ympäristössä pääsee rauhalliseen puutarhakaupunkitunnelmaan.

Länsi-Tapiola: yhden lähiön tarina

Puutarhakaupungin ideaan ja toteutukseen voi tutustua kevyesti WeeGeen ympäristössä Länsi-Tapiolan lähiössä. Lyhyellä kävelyllä nähdään niin Kaija ja Heikki Sirenin suunnittelemia rivitaloja, Viljo Revellin ”Taskumatit” kuin läntisen lähiön keskustakin.

Otsolahden historia- ja arkkitehtuurikierros

Otsolahden ympäristön puistomaisemissa tulevat tutuksi niin alueen kartanohistoria, Tapiolan puutarha-ajatus kuin maailmanluokan asuntoarkkitehtuurikin. Kierros alkaa ja loppuu Otsolahden rannalle muutaman minuutin kävelymatkan päähän metroasemalta. Opas voi myös noutaa ryhmän metrolta tai WeeGeeltä, jolloin kierros on pidempi.

Päivän pituuden voitte valita teille parhaiten sopivaksi. Lounaan voitte nauttia esimerkiksi Näyttelykeskus WeeGeellä Cafe Zoceriassa tai illallisen Tapiolan alueella, jossa on hyvä valikoima erilaisia ravintoloita. KAMU Espoon kaupunginmuseolle on helppo saapua metrolla kauempaakin!

Virkistyspaketit saatavilla parhaiten arkipäiville.
Arkkitehtuurikävelyt ma-pe klo 8-18: 140 €

Varaukset ja tarkemmat hintatiedustelut KAMUn asiakaspalvelusta.

Historialliset asut

Lapsia Kontiontiellä. Kuva: Laatukuva / Siren Arkkitehdit Oy