Jalavapuiston koulu
Alakoulu Keski-Espoon alueella Saarniraiviossa. Suomenkielisen yleisopetuksen lisäksi Jalavapuiston koulussa annetaan kaksikielistä (suomi-englanti) opetusta, ryhmämuotoista valmistavaa opetusta sekä toiminta-alueittain järjestettävää opetusta
Meidän koulu
Jalavapuiston koulu on 314 oppilaan alakoulu. Koulu sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä lähellä Espoon keskusta, Saarniraivion alueella. Koulussamme on vuosiluokat 1-6. Toiminta-alueittain järjestettävässä opetuksessa (TAO) opiskellaan vuosiluokilla 1-9.
Painotettu opetus
Koulussamme on kaksikielisen opetuksen (suomi-englanti) luokat 1-6. Lue lisää kaksikielisestä opetuksesta kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Hakeminen 1. luokalle
Hakuaika: ti 10.1. –pe 20.1.2023
Hakulomake: Peruskoulun 1. luokalle ilmoittautuminen (aukeaa 10.1.2023)
Valintakoe: to 2.2. –pe 3.2.2023
Tiedotustilaisuus Jalavapuiston koululla ti 10.1.2023 kello 18.00. Tervetuloa!
Kaksikieliseen opetukseen hakeminen
Kaksikielisen (suomi-englanti) opetuksen valintakoe luokille 2-6 pidetään pe 5.8.2022.
Hakemukset toimitetaan ensisijaisten koulujen rehtoreille 15.6.2022 mennessä. Kutsu valintakokeeseen lähetetään huoltajien antamaan sähköpostiosoitteeseen kesäkuun aikana.
Kouluun tutustuminen ja huoltajainfo
Koulutulokkaat tutustuvat kouluun ja tuleviin koulukavereihinsa opettajan johdolla tiistaina 24.5. klo 8.15.-9.45.
Samaan aikaan huoltajille järjestetään infotilaisuus koulun liikuntasalissa.
Lämpimästi tervetuloa Jalavapuiston kouluun!
Yhteistyöterveisin,
Paula Kotilainen
rehtori
Koulu alkaa
Koulujen työ- ja loma-ajat löytyvät kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Yleistä
Koulu aloitti ensimmäisen toimintavuotensa syksyllä 1998.
Koulu on monimuotoinen. Oppilaamme oppivat elämään erilaisten oppijoiden kanssa. Koulussamme on suomenkielistä opetusta, kaksikielistä (suomi-englanti) opetusta, ryhmämuotoista valmistavaa opetusta (RVAL), sekä toiminta-alueittain järjestettävää TA-opetusta.
Oppimisen tuen ryhmä kokoontuu Jalavapuiston koulussa viikoittain maanantaisin 14.15- 16.00.
Opetussuunnitelma(ulkoinen linkki)
Puolet oppilaista opiskelee suomenkielisessä, puolet kaksikielisessä (suomi-englanti) opetuksessa (luokat 1-6). Koulussa noudatetaan Espoon opetussuunnitelmaa. Kaksikielisessä (suomi-englanti) opetuksessa noudatetaan Espoon kaksikielisten koulujen opetussuunnitelmaa.
Koulussa toimii kolme erityisluokkaa. Niissä järjestetään toiminta-alueittain opetusta kehitysvammaisille oppilaille. Ta-opetuksessa opetuksessa noudatetaan pidennetyn oppivelvollisuuden opetussuunnitelmaa (11 vuotta). Erityisluokassa on enintään 6 oppilasta luokilta 1-10. Ta-opetuksen lähtökohtana on oppilaan ainutkertainen yksilöllisyys.
Arviointi
Koulu noudattaa Espoon opetussuunnitelman arviointiohjeistusta (linkki OPS). Syyslukukaudella pidetään arviointikeskustelut. Kevätlukukaudella jaetaan lukuvuositodistus.
Opetettavat kielet
A-kielet: englanti, saksa
B1-kieli: ruotsi
Painotukset
Koulussa on kaksikielisen opetuksen (suomi-englanti) painotusluokka. Painotusluokalla tavoitteena on toiminnallinen kaksikielisyys ja englanniksi opiskellaan opetussuunnitelman mukaisesti vähintään 25 % oppiaineista. Valintaperusteena on Espoon yhteinen kirjallinen valintakoe. Painotukseen haetaan 1. luokalle Wilmassa alakouluun haun yhteydessä.
Poissaolot
Poissaoloa varten täytyy pyytää lupa. Jos poissaolo on 1-5 koulupäivää, pyydä lupa opettajalta. Jos poissaolo on yli 5 päivää, pyydä lupa rehtorilta. Jos oppilas sairastuu, ilmoita poissaolosta mahdollisimman pian luokanopettajalla.
Järjestyssäännöt
Koulun järjestyssäännöt ohjaavat jokaista hyviin käytöstapoihin ja toisten huomioimiseen. (Linkki koulun järjestyssäännöt.)
Oppilasparlamentti
Oppilasparlamentti n tarkoitettu 3.- 6. luokan oppilaille. Se kokoontuu kerran kuukaudessa torstaisin klo 11.45 - 12.30. Oppilasparlamenttiin on valittu kaksi oppilasta kustakin 3. - 6. luokasta. Ohjaajina toimivat opettajat Marja-Liisa Väisälä ja Maaria Hakonen.
Opiskeluhuolto
Oppilas saa koulussa tukea oppimiseensa ja hyvinvointiin. Tukea voi saada oppilaanohjauksen, tukiopetuksen, osa-aikaisen erityisopetuksen, oppilashuollon palvelujen, tulkitsemis- ja avustajapalvelujen sekä yleisen, tehostetun ja erityisen tuen avulla. Kaupungin sivuilta löydät lisätietoa erilaisista tukimuodoista.
Lisätietoa opiskeluhuollon palveluista löydät kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Kiusaamisen ehkäiseminen
Koulussa toimii kiusaamisen ehkäisemiseksi KISU-ryhmä. Lisäksi käytämme vertaissovittelua (VERSO) ja olemme mukana "Ei kiusaamiselle"-projektissa.
Kiusaamiseen puuttumisen portaat
Jalavapuiston koulu
Oppilas ja huoltaja voivat olla yhteydessä myös oppilashuollon palveluihin
KOULUSSA TEHTÄVÄ ENNALTAEHKÄISEVÄ TYÖ (oranssi)
- Oppilaiden ryhmäyttäminen ja yhdessä tekemisen hengen ylläpito lukuvuoden aikana
- Oppilaiden osallistaminen ja yhteiset tapahtumat
- Hyvinvoinnin seuranta eri mittareilla: opettajan jatkuvat arjen havainnot, kouluterveyskysely (4.-5. lk), hyvinvointikartta (5.lk) kiusaamiskysely koko koululle, oppilaskysely, poissaolokartoitukset ja luokan edustajien vierailu YHR:n luona kertomassa luokan yhteisen keskustelun pohjalta nousseita asioita, jotka liittyvät luokan hyvinvointiin, vuorovaikutukseen, turvallisuuteen, kaveriasioihin, työrauhaan ja toisen oppilaan kohteluun ja kohtaamiseen
- Jatkuva johdonmukainen oppilaiden ohjaaminen eri tilanteissa
- Huolen kierrättäminen (eli kun oppilas huomaa kiusaamista, hän kertoo siitä aikuiselle)
- Käytössä olevia ohjelmia: positiivinen pedagogiikka, huomaa hyvä -vahvuuspedagogiikka, Arvokas-ohjelma, Lions Quest, koulutus elämään (1.-5. lk), Valintojen Stoori (6.lk), Unicefin Plan 10 lastenoikeuksien kokonaisuus ja Mieli ry:n ohjelma, jonka koulutuksen on saanut tänä syksynä (-22) koko henkilökunta.
- Luokissa laaditaan ikätasonmukaiset säännöt, joiden avulla pyritään ennaltaehkäisemään kiusaamista ja edesauttamaan siihen puuttumista
AIKUISEN VÄLITÖN PUUTTUMINEN AKUUTTIIN TILANTEESEEN TAI KIUSAAMISEPÄILYYN (vaaleanvihreä)
- Se aikuinen puuttuu, joka on paikalla, esim. Ulkovalvoja -> selvittää, mitä tapahtui, vie eteenpäin Versoon tai luokanopettajalle. Mikäli tilanne saadaan selvitettyä loppuun, ei muita jatkotoimenpiteitä kuin tiedotus luokanopettajalle, joka seuraa tilannetta ja ottaa tarvittaessa yhteyttä huoltajiin.
- Pienet ristiriitatilanteet viedään vertaissovittelu-Versoon, tiedotetaan luokanopettajalle. Jos sopimus saadaan aikaan, seurataan viikko, onko sopimus pitänyt, ellei, siirretään aikuisille: lo / KISU
- Jos on sattunut fyysisesti, pienet naarmut laastaroidaan, tarvittaessa viedään lapsi terveydenhoitajalle tai pyydetään huoltajia hakemaan. Luokanopettaja ilmoittaa kotiin.
OPETTAJA HAVAITSEE KIUSAAMISEN JA PUUTTUU SIIHEN (tummanvihreä)
- Tunnistetaan, että kyse on kiusaamisesta. Opettaja aloittaa selvittelyn.
- Luokanopettaja tiedottaa kotiin ja seuraa tilannetta, määrää tarvittaessa sanktioita, joista ensimmäinen on kasvatuskeskustelu.
KIUSAAMINEN JAKUU (sininen)
- Luokanopettaja on yhteydessä kotiin, kartoittaa tilannetta ja selvittää asiaa oppilaiden kanssa tai lähettää KISU-ryhmälle (kiusaamisen vastainen työryhmä), joka käsittelee asiaa KISUN toimintatapojen mukaan ja tiedottaa huoltajille. Aloite kiusaamisen käsittelyyn KISU-ryhmässä voi tulla myös kodeilta.
KIUSAAMINEN JATKUU KOULUN AIEMMISTA TOIMISTA HUOLIMATTA (violetti)
- KISU kutsuu huoltajat, rehtorin ja tarvittaessa yhteisöllisen oppilashuollon henkilöstöä palaveriin, jossa etsitään keinoja kiusaamisen lopettamiseksi.
- Keskustelun jälkeen päätetään mahdollisista sanktioista.
- Ohjataan oppilas tarvittaessa mahdollisten tukitoimien piiriin.
- Kiusatulle voidaan nimetä myös tukihenkilö.
MUUT KOULUN KURINPIDOLLISET JA TUKITOIMET (punainen)
- Koulun ulkopuolisten toimijoiden konsultointi ja yhteistyö: lastensuojelu, perheneuvola, lasten psykiatrinen yksikkö, perhesosiaalityö, poliisi

Iltapäivätoiminta
Lue lisää iltapäivätoimintaan hakemisesta kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Kerhotoiminta
Koulupäivän jälkeen koululla järjestetään kerhotoimintaa. Koulun omat kerhot ovat oppilaille maksuttomia ja vapaaehtoisia. Kerromme Wilmassa koulun kerhoista. Oppilailla on koulupäivän, perusopetuksen iltapäivätoiminnan ja koulun kerhojen ajan voimassa sama vakuutus. Koulun rehtori vastaa koulun kerhotoiminnasta.
Muu kerho- ja harrastustoiminta koulun tiloissa
Erilaisilla yhteistyötahoilla on mahdollisuus järjestää kerhoja ja muuta harrastustoimintaa koulun tiloissa. Toiminta on järjestäjästä riippuen maksutonta tai maksullista. Vastuu koulun tiloissa tapahtuvasta muusta harrastustoiminnasta on toiminnan järjestäjällä.
Wilma
Verkkopalvelu Wilma(ulkoinen linkki) on keskeinen kodin ja koulun viestinnän väline. Saat Wilmassa viestejä ja tiedotteita lapsesi koulusta. Voit lähettää viestejä, seurata lapsesi oppimista tai selvittää poissaoloja Wilmassa.
Vanhempainyhdistykset ja luokkatoimikunnat
Jalavapuiston koulun vanhempainyhdistys on ULMUS ry.
Yhdistyksen tarkoituksena on:
- edistää oppilaiden vanhempien ja koulun välistä yhteistoimintaa
- tukea koulua ja koteja niiden pyrkimyksessä luoda lapsille hyvä oppimis- ja kasvuympäristö, edistää heidän tasapainoista ja monipuolista kehitystään
- toimia oppilaiden vanhempien yhteistyöelimenä.
- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä.
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys:
- perehtyy koulun kasvatustavoitteisiin ja toimintaan
- tekee esityksiä ja aloitteita sekä pitää yhteyttä viranomaisiin sekä kunnallisiin ja muihin päättäjiin tarpeellisten uudistusten aikaansaamiseksi
- pitää yllä yhteyksiä koulun hallintoelimiin ja kouluhenkilöstöön sekä toimii yhteistyössä muiden koulun hyväksi toimivien yhteisöjen kanssa
- käsittelee kokouksissaan kodin ja koulun yhteistoimintaa edistäviä asioita
- harjoittaa tiedotustoimintaa ja järjestää koulutustilaisuuksia oppilaiden vanhemmille
- tukee tarvittaessa toiminnallisesti ja taloudellisesti oppilaiden harrastustoimintaa
- järjestää neuvottelu-, keskustelu- ja juhlatilaisuuksia.
Ole yhteydessä - kerro ideasi!
Kati Kätsyri Puheenjohtaja
kati.katsyri@gmail.com
Johanna Laajakallio-Kahugu - varapuheenjohtaja
Netta Schermesser - rahastonhoitaja
Salla Kallioja
Maria Lankila
Jaana Valli
Catja Veijalainen
Mikko Määttä - toiminnan tarkastaja
Eveliina Örling
Heli Karhulahti
KoKoEspoo ry
Espoossa toimii myös kaupunkitason vanhempainyhdistys: KoKoEspoo ry(ulkoinen linkki) on kodin ja koulun yhteistyöfoorumi. Yhdistys toimii vanhempainyhdistysten ja vanhempien vaikuttamis- ja tietokanavana.
Johtokunta
Johtokunnan tehtävänä on tukea koulua, sekä ylläpitää hyvää yhteistyötä ja turvallista opiskeluympäristöä. Johtokunta hyväksyy mm. koulun opetussuunnitelman ja lukuvuosisuunnitelman. Johtokunnassa on mukana huoltajia ja koulun henkilökunnan edustajia. Johtokunta valitaan neljäksi vuodeksi kerrallaan. Johtokunnan tehtävät ja päätösvalta kuvataan tarkemmin Espoon kaupungin hallintosäännössä.
Johtokunnan jäsenet
Puheenjohtaja: Heli Halava, etunimi.sukunimi(at)gmail.com
Varapuheenjohtaja: Bahar Mozaffari, etunimi.sukunimi(at)yahoo.com
Jäsenet: Sauli Tiitta, etunimi.sukunimi(at)gmail.com
Opettajat: Pauli Vinni, etunimi.sukunimi(at)opetus.espoo.fi
Henkilökunta: Farida Jumah, etunimi.sukunimi(at)opetus.espoo.fi
Sihteeri ja esittelijä: Paula Kotilainen, rehtori, etunimi.sukunimi(at)espoo.fi
Varajäsenet: Mira Silvonen, Outi Tarvainne, Tommi Halme, Timo Kilpiäinen (tikilpia(at)hotmail.com), Sina Kari (etunimi.sukunimi(at)opetus.espoo.fi), Sari Pyysiäinen, (etunimi.sukunimi(at)opetus.espoo.fi)
Johtokunnan pöytäkirjat
Ladattavat tiedostot
- Lataa tiedosto: JK PÖYTÄKIRJA 6.10.2021 Jalavapuiston koulu.pdf.JK PÖYTÄKIRJA 6.10.2021 Jalavapuiston koulu.pdf
- Lataa tiedosto: JK Pöytäkirja 8.3.2022 Jalavapuiston koulu.pdf.JK Pöytäkirja 8.3.2022 Jalavapuiston koulu.pdf
- Lataa tiedosto: JK Pöytäkirja 23.5.2022 Jalavapuiston koulu.pdf.JK Pöytäkirja 23.5.2022 Jalavapuiston koulu.pdf
- Lataa tiedosto: JK PÖYTÄKIRJA 27.9.2022 Jalavapuiston koulu.pdf.JK PÖYTÄKIRJA 27.9.2022 Jalavapuiston koulu.pdf
- Lataa tiedosto: Johtokunnan pöytäkirja 24-1-2023.pdf.Johtokunnan pöytäkirja 24-1-2023.pdf
Osoite
Jalavakuja 1 02760 Espoo
Postiosoite
PL 3503 02070 ESPOON KAUPUNKI
Hallinnon sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@espoo.fi.
Rehtori
VT Nina Viitanen, (09) 816 69270 / +358 40 6343489
Apulaisrehtori, yleisopetus
Sari Pyysiäinen, +358 43 8254840
Apulaisrehtori, toiminta-alueittainen opetus
Eija Virta, +358 43 8271026
Opinto-ohjaaja, toiminta-alueittainen opetus
Toiminta-aluettain opetus, päivähoito +358 46 8771315
Opettajat
Opettajien sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@opetus.espoo.fi.
Luokanopettajat
1A: Hanna Pihlajamäki
1K: Anu Kahri
2A: Taru Nyman
2K: Dexter Gardiner
3A: Elina Merivirta
3K: Mirkka Jäntti
4A: Riikka Hirn
4K: Timo Kilpiäinen
5A: Kati Pitkänen
5K: Leena De Weerdt
6A: Sari Pyysiäinen
6K: Anu Särkijärvi
RVAL: Soikkeli Maarit
TAO 1-7A: Eija Virta
TAO 1-9A: Helene Harjunpää
TAO 2-9A: Arja Raimi-Mård
Aineenopettajat
SU/Suomenkieliset aineet: Maaria Hakonen
ELA/Resurssiopettaja: Tuija Jokela
ELA: Irja Nikkinen
S2: Elias Fondem
Resurssiopettaja: Anna-Leena Weide
Resurssiopettaja: Kasimir Jama
SA/RU/MU/ET 1-2: Jemina Peippo
EN/ET 5-6: Kirsti Tapanainen
ELA: Outi Toivonen
TN/ET 3-4: Pauli Vinni
TS/S2: Marja-Liisa Väisälä
UI 1-2 lk:t: Khaula Zeeshan
UI 3-4 lk:t: Abdelmjid Rafik
UI 5-6 lk:t: Rzgar Abdulhamed
UO: Johanna Miettinen
Muu henkilökunta
Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@espoo.fi.
Koulusihteeri
Katriina Piipponen , (09) 816 69271
Kuraattori
Tiina Airio, +358 40 6365573, tiina.airio@luvn.fi, koululla: keskiviikko, perjantai
Psykologi
Maisa Thibault, maisa.thibault@luvn.fi, +358 50 3826860, koululla: maanantai, tiistai
Terveydenhoitaja
Mari Olkkonen, @luvn.fi,+358 40 6366343, koululla: maanantai, torstai