Historiaa verkossa kouluille

Tutustu historialliseen kohteeseen KAMUn mobiilioppaiden avulla luokkahuoneesta käsin tai omatoimisesti paikan päällä. Kaupunginmuseon kokoelmien valittuihin paloihin pääset tutustumaan Finna.fi -hakupalvelussa. Tai etsitkö aineistoja ryhmätyöhön oppitunnille? Tai miten opettaa turvallisesti tiedonhakua? Finna Luokkahuone -palvelu kokoaa yhteen peruskoulun ja lukion opetussuunnitelmaan räätälöityjä aineistopaketteja, joita voi hyödyntää muun muassa historian, yhteiskuntaopin, äidinkielen ja kirjallisuuden sekä kuvataiteen opetuksessa.

Tulostettavia tehtäviä varhaiskasvatukseen ja kouluille 

Espoon kaupunginmuseo on julkaissut verkkosivuillaan erilaisia tulostettavia tehtäviä ja oheismateriaalia opettajille, joiden avulla voi helposti ja kevyesti tutustua tarjoamiimme verkkosisältöihin. Tehtävät ovat samoja joita on aiemmin lähetetty opettajille retkikirjeen mukana tai teetetty opastuksella museossa. Nyt ne ovat kaikki selattavissa, ladattavissa ja tulostettavissa museomme sivuilla

Seinätön museo -mobiilioppaat 

Tutustu historialliseen kohteeseen luokkahuoneesta käsin tai lähde retkelle lähiympäristöön ryhmäsi kanssa. Seinätön museo -palvelusta löydät oppaat Saaristomuseo Pentalasta, Huvilamuseo Villa Rulluddista, Tapiolasta, vuoden 1918 sisällissodan merkittävistä paikoista Leppävaarassa ja Träskändan kartanopuistosta. Villa Rulluddin mobiilioppaassa on mukana 7.-luokkalaisten tekemä tietovisa peruskoululaisille.

Historiaa kartalla mobiilioppaan kanssa voit kätevästi tutustua lähiympäristöösi ympäri Espoota. Mobiilioppaisiin voi tutustua nettiyhteydellisillä mobiililaitteilla paikanpäällä tai luokkahuoneessa tietokoneella. Kohteessa mobiilioppaan reitti paikantuu gps-signaalin mukaan. Tutustu kaupunginmuseon mobiilioppaisiin Tarinasoittimessa(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan)

Finna Luokkahuone

Mistä valmiita aineistoja ryhmätöihin tai etäkouluun? Miten opettaa turvallisesti tiedonhakua? Finna Luokkahuone -palvelu kokoaa yhteen peruskoulun ja lukion opetussuunnitelmaan räätälöityjä aineistopaketteja, joita voi hyödyntää muun muassa historian, yhteiskuntaopin, äidinkielen ja kirjallisuuden sekä kuvataiteen opetuksessa. Tutustu Espoon kaupunginmuseon ja muiden suomalaisten museoiden aineistopaketteihin Finna Luokkahuoneessa(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan).

Luomalla käyttäjätunnuksen voit helposti tehdä omia suosikkilistoja ja liittää niihin tehtäviä oppilaille. Kokonaisuuden voi jakaa oppilaille linkkinä. Ohjeet suosikkilistan tekoon löydät Finnasta. 

Opeta tiedonhakua turvallisesti(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan)
Finnan käyttöoikeudet (ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan)

Historiaa verkossa

KAMU Espoon kaupunginmuseo kehittää jatkuvasti uusia historiasisältöjä verkkoon. KAMUn Historiaa verkossa -sivulta löydät kootusti kaikki museon digisisällöt ja verkkopalvelut.

Virtuaalimuseot on tuotettu yhdessä VRealin kanssa osana Espoon Digiagendaa ja Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -6Aika-hanketta.

Digikokeilussa luodaan ja testataan VR-sisältöjä (Virtual Reality, virtuaalitodellisuus) kasvatuksen ja opetuksen tueksi. Lukiolaisten kanssa tuotetaan ja hyödynnetään VR-sisältöjä muutamissa oppiaineissa Otaniemen ja Etelä-Tapiolan lukiossa. Lukiolaiset toimivat itse sisällöntuottajina ja kehittävät näin digitaalisia taitojaan. KAMU on mukana historian ja kuvataiteen kursseilla. Kokeilun tavoitteena on arvioida virtuaalitodellisuuden tarjoamia mahdollisuuksia ja sen soveltuvuutta lukioiden opetukseen. Erityisesti kevään aikana toteutetuissa kokeilussa saadaan kokemusta, kuinka virtuaalisisältöjä voidaan luoda ja hyödyntää etäopetuksessa.

Siirry Historiaa verkossa -sivulle.