Tapiolan uimahallin sisäkuva
Kuva: KAMU Espoon kaupunginmuseo.

Tapiolan uimahallin peruskorjaus ja laajennus

RakentaminenTapiola

Uimahallirakennuksen korjauksessa ja laajennuksessa on tavoitteena säilyttää rakennuksen ulkonäkö ennallaan. Uusi laajennus suunnitellaan noudattamaan olemassa olevan hallin ilmettä niin, että pääallastila korostuu rakennusmassasta kuten nykyään.

Tapiolan uimahallin peruskorjauksen ja laajennuksen suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan Tapiolan uimahallin kaupunkikuvalliset, rakennustaiteelliset ja arkkitehtoniset arvot, jotka säilytetään uudelleenrakentamisen ja korjausten yhteydessä.

Uimahallirakennus muodostuu alkuperäisestä 1965 valmistuneesta osasta sekä 2005 toteutetusta laajennuksesta. Lisäksi pihalla on erillinen hyppyallas sekä lasten kahluuallas. Kahluualtaan takana on katsomorakennelma.

Kaikki uimahallin tilat sekä ulkoalueet korjataan tai rakennetaan osittain uutena rakenteena tämän hankkeen yhteydessä.

Pääallashalli rakennetaan uutena rakenteena alkuperäisen ilmeen mukaisesti. Uutena rakenteena tehdään siis iso allas, pieni opetusallas, kolmen ja viiden metrin hyppytasot ja kiinteä katsomo, jossa on 350 istumapaikkaa.

Ulos rakennettu hyppyallas sekä kahluuallas ja katsomorakenteet (auringonottopaikka) rakennetaan uudelleen alkuperäisen ilmeen mukaisesti.

Suunnittelu: 2021-2023
Rakentaminen: aloitus syksyllä 2023 - kevät 2026, käyttöönotto syksy 2026.