Suunnittelualue on merkitty ilmakuvaotteeseen keltaisella viivalla.

Storhemtinpelto, Vävarsinpelto

PuistotMatinkylä

Espoon Kaupunkitekniikan keskus laatii Storhemtinpellon ja Vävarsinpellon osalta puistosuunnitelman. Puistosuunnitelma käsittää Storhemtinreitin ja Smedsbäckenin kohdistuvat muutokset. Storhemtinreitti ja Smedsbäcken sijaitsee, Suurpellossa Opinmäen koulun pohjoispuolella ja Nygrannaksen sillan länsipuolella. Tekninen lautakunta on hyväksynyt suunnitelman 9.3.2023.

Tavoitteena on tehdä puistoon sijoittuva tulvapenger, jolla viivytetään alueen hulevesiä mahdollisessa tulvatilanteessa. Tulvapenger rakennetaan nykyisen Storhemtinreitin puistoraitin kohdalle reittiä korottamalla. Tulvarakenteen yhteydessä uusitaan Storhemtinreitin alle sijoittuva rumpu. Storhemtinreitti muotoillaan loivin niittymäisin luiskin ympäristöön, jotta avoimen maisematilan tuntu säilyy. Ojan rummun maisemionnissa käytetään luonnonkiviä.

Suunnitelmaluonnos nähtävänä 30.1 - 13.2.2023 kohdassa Suunnitelma-aineisto.

Suunnitelmaluonnos oli kommentoitavana Otakantaa.fi-sivulla(ulkoinen linkki) 30.1.2023 alkaen. Luonnosta oli mahdollista kommentoida 13.2.2023 asti.

Kommentointiajan jälkeen suunnitelma päivitetään ja hyväksytään. Viralliset suunnitelmat tulevat esille kohtaan Suunnitelma-aineisto.

Yhteystiedot

Karin Nielsen

Suunnitteluhortonomi+358 50 5252069Tekniikantie 15, Otaniemi

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

+358 9 81625100