Ortokarttaotteeseen on merkitty suunniteltavat kadut keltaisella viivalla.
Vaikuta 2.10.-16.10.2023

Rälssitilankatu, Olarinluoma, Gräsantori ja Riihitontuntie

Kadut ja liikenneTapiola

Espoon Kaupunkitekniikan keskus on käynnistänyt katusuunnitelman laatimisen Riihitontun ja Gräsantorin asemakaava-alueiden kaduista. Työ liittyy asemakaavamuutokseen ja koskee seuraavia katuja: Rälssitilankatu, Olarinluoma ja Riihitontuntien länsiosa sekä Gräsantorin torialue.

Työssä keskitytään nykyisten katujen liikenneturvallisuuden sekä kävely- ja pyöräily-yhteyksien parantamiseen. Katujen poikkileikkausta ja kaistajärjestelyitä muutetaan nykyisestä. Rälssitilankadun, Olarinluoman ja Riihitontuntien liittymä on kiertoliittymä. Katujen ja raittien varren erotuskaistoille ja reuna-alueille istutetaan puita ja pensaita. Katualueelle rakennetaan vesihuolto-, tietoliikenne- ja energiaverkon linjoja.

Gräsantori on uusi kaavamuutoksen myötä entisen huoltoasematontin paikalle muodostunut torialue. Torialue toteutetaan vehreänä runsain puu- ja pensasistutuksin. Torialueen lounaisosaan sijoitetaan taideteos. Torialueella on varaus kioski-/ravintolarakennukselle. Torin pohjoisosaan sijoittuu pysäköintialue.

Suunnitelmaluonnos on kommentoitavana otakantaa.fi-palvelussa 2.10.-16.10.2023 välisenä aikana. Tästä linkistä pääset otakantaa.fi-palveluun.(ulkoinen linkki)

Luonnosvaiheen jälkeen viimeisteltävät katusuunnitelmaehdotukset asetetaan nähtäville loppuvuoden 2023 aikana. Nähtävillä olosta ilmoitetaan erikseen asianosaisille kirjeitse.

Kadun rakentamisen arvioidaan alkavan aikaisintaan vuonna 2025.

Vaikuta nyt -uutiskirje kertoo, mihin hankkeisiin voit juuri nyt vaikuttaa ja mitä lähialueellasi tapahtuu. Lisäksi saat tiedon tulevista asukastilaisuuksista. Kirje ilmestyy sähköpostiisi kahden viikon välein. Tilaa klikkaamalla kuvaa!

Yhteystiedot

Salla Hänninen

Suunnittelupäällikkö+358 46 8772115Tekniikantie 15, Otaniemi

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

+358 9 81625100